Adnan Oktar Kimdir? Adnan Hoca Cemaati Ne Zaman Kuruldu?

Adnan Oktar Kimdir? Adnan Hoca Cemaati Ne Zaman Kuruldu?
Adnan Oktar - Hoca kisvesi altında uzun süredir kurduğu kanalda islam ahlakına aykırı hareketlerde bulunan ve Türk toplumunu huzursuz eden Adnan Oktar namı diğer Harun Yahya sabah saatlerinde bir çok suçtan gözaltına alındı.

 Kendi özel kanalı haricinde çıkardığı bir çok kitabı bulunan kendi kanalında canlı yayınlarda yaptığı hareketler kullandığı materyaller ve etrafına doluşan islam ahlakına uygun olmayan giyim kuşamlı genç kızlarla bir çok kesimi huzursuz eden Adnan Oktar'ın yaptıklarının sonu getirilerek önce gözaltına alındı ve sonrasında yayın yaptığı kanalı A9 televizyon kanalının yayını durduruldu.

Daha önce bir çok kez gündeme gelen Adnan Oktar gerek kedicik olarak nitelendirdiği kızlarla olan görüntüsü olsun gerekse israilli hahamlarla olan yakın temasın olsun tüm kesimler tarafından hoş karşılanmıyordu. Bugüne kadar herhangi bir yaptırımla karşılaşmayan Adnan Oktar'ın bu rezilliğine sonunda nokta koyuldu.

1956 yılında Ankara'da doğan Oktar, 1979 yılında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Akademisini girdikten sonra kendi ifadesine göre "Adnan Hoca Grubu" isimli yapılanmasını da burada oluşturmaya başladı:

"1979-80 yıllarında Adnan Hoca Grubu olarak bilinen örgütlenmeyi tek başıma oluşturmaya başladım. O dönemde Yasin Gürlek ve 2-3 kişi daha benim yanımda idi. Daha sonra Akademi öğrencileri arasından 20-25 kişilik bir grup oluşturdum. Gürlek halen benim müridimdir ancak örgüt içinde bir görevi yoktur."

ADNAN OKTAR VE GRUBUNA YÖNELİK SUÇLAMALAR

-Suç işlemek amacıyla örgüt kurma

-Çocukların cinsel istismarı

-Cinsel saldırı

-Reşit olmayanla cinsel ilişki

-Çocuğun kaçırılması veya alıkonulması

-Cinsel taciz

-Şantaj, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, tehdit, cebir, siyasi ve askeri casusluk, dini inanç ve duyguların istismar edilmesi suretiyle dolandırıcılık

-Suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama, özel hayatın gizliliğini ihlal, resmi belgede sahtecilik

-Terörle Mücadele Kanunu'na muhalefet

-İftira

-Halkı askerlikten soğutma

-Hakaret

-Suç uydurma

-Yalan tanıklık

-Nitelikli dolandırıcılık

-Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu'na muhalefet

-Vergi Usul Kanunu'na muhalefet

-Rüşvet

-Eğitim ve öğretim hakkının engellenmesi

-Eziyet

-Suçtan kaynaklı mal varlığı değerlerini aklama, özel hayatın gizliliğinin ihlali

-Kişisel verilerin kaydedilmesi

-Siyasi hakların kullanılmasının engellenmesi

-Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun'a muhalefet

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz