2024 yılı LGS merkezi sınav sistemi değişti! MEB LGS sınav merkezi kararını yayınladı!

2024 yılı LGS merkezi sınav sistemi değişti! MEB LGS sınav merkezi kararını yayınladı!

2024 yılı LGS sınavına girecek adayları yakından ilgilendiren haber, MEB LGS sınav merkezi tarafından yayımlandı! LGS sınavları “kendi okullarına uygulanması” tarih olacak her öğrenci farklı yerlerde sınava girecek.

İşte sizlerle MEB tarafından yayınlanan o karar ile ilgili detaylar ve sınav belgesinin yayınlanacağı tarih....

Öğrenciler bakanlığın belirlediği il ve ilçelerde sınava girecek!

LGS sınavına katılım sağlayarak, hayalindeki lisede eğitime devam etmek isteyen öğrenciler için, sınav hazırlıkları hız kesmeden devam ederken, LGS sınavı için bu yıl farklı bir uygulama yapılacağı bilgisi MEB aracılığıyla duyuruldu. 2024 yılı LGS sınavına girecek adayları yakından ilgilendiren öğrenciler için MEB tarafından yayınlanan duyuru ile ilgili bilgiler ise şu şekilde;

MEB LGS sınav merkezi tarafından yayınlanan karardan elde edilen bilgilere göre, LGS vb. Merkezi sınavların artık tek bir merkezden uygulanmayacağı bilgisine ulaşıldı.

MEB tarafından alınan karar kapsamında bu yıl sınava girecek öğrenciler, Bakanlığın belirlediği il ve ilçelerde sınava girecek.

Öğrencilerin her ilçe için ayrı ayrı seçilmiş sınav merkezlerine gelerek girecek sınav ile ilgili bilgiler (sınav yerini, salon ve sıra bilgisini) 24 Mayıs tarihi itibariyle e-devletten sistemi üzerinden görüntülenebilecek.

MEB, tarafından alına söz konusu karar sonrasında birçok veli bu kararın yersiz olduğunu, özellikle sınavın sabah saatlerinde olması ve büyük şehirlerdeki trafiğe dikkat çekerek, bu kararın yenilik olmadığını daha fazla karışıklıklara neden olacağını düşünüyorlar.