Yeni ev sahibi olmak isteyenler ister beton ister prefabrik tercih ediyor! 500.000 TL’sini devlet karşılıyor!

Yeni ev sahibi olmak isteyenler ister beton ister prefabrik tercih ediyor! 500.000 TL’sini devlet karşılıyor!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı vatandaşa destek olmaya devam ediyor. Devlet, bakanlık aracılığı ile ihtiyacı olan herkese destek oluyor. Detaylar haberimizde…

Devlet ihtiyaç sahibi olarak belirlenen kişilere yönelik pek çok destek ödemesi gerçekleştirmeye devam ediyor. Düzenli olarak bireylere sağlanan destekler ayda bir defa maaş olarak ödeniyor. Bazı ödemeler de toplu olarak tek seferde sağlanabiliyor. İhtiyaç durumuna göre yardımların tutarlarında değişkenlik olabiliyor. Kimi destek ödemeleri de memur maaş zammına göre senede iki defa zam görebiliyor.

Devlet Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı aracılığı ile yapılan bu desteklerin tutarını ve hak sahibi olan bireyleri tespit ediyor. Bakanlığa yapılan başvurular dikkatle incelenerek takip ediliyor. Ailedeki birey sayısı ve maaş geliri gibi belirleme koşulları bulunuyor.

Muhtaçlık sınırının altında bulunan bireyler faydalanacak!

Bakanlık tarafından yapılan desteklerden birisi de barınma yardımıdır. Bu yardımın altında yüklü miktarda ödeme, bir defada sağlanmaktadır. Bu çerçevede oturulamayacak durumda olan eski evlerde ikamet eden kişiler, evini tadilat yaptırma durumunda veya yeni ev yaptırması halinde çeşitli para yardımından faydalanabilmektedir. Sağlıklı barınma şartlarına göre konutu olmayan bireyi ilgilendiren bu destek ödemesiyle birlikte muhtaçlık sınırının daha da altında olan birey fayda sağlamaktadır. En az son bir yıl içinde başvuru yaptığı adreste bulunan bireyin yararlanabileceği destek ödemesinde, nafaka yükümlülüğüne ait bir akrabası bulunan birey bu ödemeden fayda sağlayamamaktadır.

Devletten ev onarımına destek ödemesi!

Devlet ev onarımları ya da ev yapımları çalışması altında çeşitli destekler sağlamaktadır. Yapılan desteğin ardından bakanlık tarafından belirlenmiş olan şartlarda sağlanan destek tutarı 35.000 TL'den 500.000 TL'ye kadar değişebilmektedir.

Bireylere ev onarım desteği 3 farklı şekilde sağlanmaktadır. Basit ev onarımlarının yapılması için 35 bin TL destek ödemesi verilmektedir. Orta düzey ev tadilatına yaptırmak için de 70.000 TL destek ve kapsamlı olarak onarılacak evler için de 100.000 TL'ye kadar destek ödemesi bakanlık tarafından sağlanmaktadır.