Lazer operasyonu çok tehlikeli! Canan Karatay’dan bile onay çıkmadı

Lazer operasyonu çok tehlikeli! Canan Karatay’dan bile onay çıkmadı

Günümüzde pek çok kişi istenmeyen tüylerden kurtulmak için lazer epilasyonu tercih ediyor. Ancak Prof. Dr. Canan Karatay, lazer epilasyonun insan sağlığına zararlı etkilerini şöyle açıklıyor:

“Vücudu ağır metallere maruz bırakıyor ve doğallığı yok ediyor.”

Lazer operasyon

Lazer ışığının kullanıldığı epilasyon işlemi, günümüzde özellikle istenmeyen tüylerden kurtulmak için sıklıkla tercih edilmektedir. Bu ışık kıl köklerine odaklanarak onları yok eder. Canan Karatay'a göre faydalı gibi görünen bu yöntem vücuda zararlıdır.

Yapılan araştırmalar sayesinde uzun yıllardır zararlı olduğu bilinen ağır metaller, büyüyen kıllarla vücudumuzdan atılabilmektedir. Ancak yaygınlaşan lazer epilasyon işlemi, kıl köklerinin ağır kılların çıkışını tamamen engellemektedir.

İstenmeyen tüylerden kurtulmaya yönelik bu yöntemde, vücuda daha fazla zararlı madde girebiliyoruz. Canan Karatay, insan vücudunun belirli bölgelerindeki kıllanmanın son derece önemli olduğuna dikkat çekti. O bunun aslında vücudumuz için bir süreç olduğunu şu sözlerle ifade etti:

“Siz lazer epilasyon yaptırdığınızda, tüylerin çıktığı hücreleri öldürürsünüz. Bunu yaptığınızda vücudun doğal koruyucu mekanizması kaybolmaya başlayacaktır. “Tehlikeli ağır metallerin salınımı engelleniyor.”

Peki tam olarak ağır metal nedir?

Ağır metallerin vücudumuzda yeri olmadığını anlatan Canan Karatay, özellikle alüminyum, kadmiyum ve kurşunun vücut için tehlikeli olduğunu söyledi. Bu metallerden mutlaka kurtulmamız gerektiğini söyleyen Karatay, toplumun uzun yıllardır sağlığa zararlı metallerle uğraştığını ekledi.

Ağır metaller, kurşun ve alüminyum da dahil olmak üzere hayatımızın birçok alanında mevcuttur. Alüminyum yaygın olarak kullanılan birçok pencere, kapı ve mutfakta bulunur. Ağır metaller hücreye girdiğinde hücrenin çekirdeğine zarar vererek hücrenin çalışmasını engeller.

Cıvanın en büyük zehirlerden biri olduğunu hatırlatan Karatay, alüminyum içeren diş dolgularından, termometrelerden ve mutfak gereçlerinden uzak durulması gerektiğini söylüyor. Vücuda girdiklerinde vücuttaki hücreler artık görevlerini yerine getiremezler.

Bazı evlerde yemek artıkları folyoya sarılıp yeniden ısıtılıyor. Ancak Karatay ve araştırmalara göre bu süreç zararlıdır. Bunun için ağır metallerden uzak durmak ve lazer epilasyon işleminde olduğu gibi metallerin uzaklaştırılmasını engelleyen yöntemlerden kaçınmak gerekir.

Ağır metallerden arınmanın yolları

Ağır olanlardan kurtulmanın basit yolları vardır. Canan Karatay, sodyum bikarbonat ve kristal kaya tuzu sayesinde başta olmak üzere ağır metallerden kurtulmanın mümkün olduğunu belirtiyor. Ayrıca çok fazla su tüketmenin terlemenizi sağlayacağını ve termal suların da işe yarayacağını belirtiyor evde yapabileceğiniz metalleri yok etme yöntemlerinden birinin olduğunu belirtiyor.

Ağır sirkeli suya batırmaktır. Ağır metallerin vücuttan birdenbire değil, yavaş yavaş atıldığını anlatan Karatay, sıcak suda 10 ila 20 dakika beklemenin etkili olacağını söylüyor. Ek olarak sirkeli suyu ölçülü tüketmek faydalı olabilir.