Google'dan içinizi rahatlatacak yeni haber…

Google'dan içinizi rahatlatacak yeni haber…

Çoğu kişinin bilinmeyenler numaralar ile başları derttedir. Sürekli olarak bilinmeyen numaralar ile aranan kişilerin yardımına bu sefer Google yetişti. Haberin tüm detayları geri kalanında…

Google bir müjdeli haber daha yayınladı. Bilinmeyen numaralar ile ilgili yepyeni özellikler sunmaya hazırlanıyor. Bu biraz olsun bilinmeyen numaralar ile başı dertte olanları rahatlatacak…

Bilinmeyen, numaraları tek tuşla Google ile bulabilme

Google, bilinmeyen numaralardan gelen aramaları tespit edecek yeni bir özellik üzerinde çalışıyor. Android Telefon uygulamasında yer alacak “Çağrı ” ile kullanıcıların gizliliğini arttırmayı hedefliyor. Peki bu özellik nasıl çalışacak?

Google Telefon uygulamasının en son beta özelliği, kişilerin Google'daki arama geçmişlerindeki numaraları sorgulamasına olanak tanıyor. Son Aramalar sekmesinde bilinmeyen bir numarayı seçerek kullanıcılar, numarayı İnternet üzerinden aratabilecek ve arama butonuna dokunarak numara hakkında bilgi almak mümkün olacak.

Google ile seçeneği kullanarak bu, işletme hesaplarına erişimi kolaylaştıracak gibi görünüyor. Arama özelliğinin Truecaller gibi numara tanımlama uygulamalarının yerini alacak şekilde tasarlanmadığını belirtmek gerekir. Böylece sadece numaraları tanımlanan şirketlerin kullanıcılarının işleri daha kolay olacaktır.

Bu özelliğin Mart ayında telefonlar için yayınlanan Özellik Dropu ile tanıtıldığını da hatırlatmakta fayda var. Japonya'daki "numara arama" testleri sayesinde internette yabancıları sorgulamak daha kolay hale geldi. Ek olarak, Google'ın uygulamada sesli aramalardan görüntülü aramalara geçiş yapmak için yeni bir tasarım üzerinde çalıştığı bildiriliyor. Bu, kullanıcıların WhatsApp gibi farklı uygulamalara geçmeden, Telefon uygulamasında görüntülü görüşmesine olanak tanıyacak.