FED kararı sonrası, Memiş'ten dolar, altın, gümüş yorumu

FED kararı sonrası, Memiş'ten dolar, altın, gümüş yorumu

FED kararı sonrası, Memiş'ten dolar, altın, gümüş yorumu

FED'in 25 puan faizini artırması sonrası altın, gümüş, dolar, euro ne oldu? Altın ve Para Uzmanı İslam Memiş'ten ilk yorum geldi.

Gram  altın ve ons altın fiyatları haftaya rekorla başlamasının ardından bugün düşüşe geçmişti. Piyasaların merakla beklediği karar ABD’den geldi ve Mart ayı  Fed faiz kararı belli oldu. Banka beklentiler dahilinde faizleri 25 baz puan artırarak 16 yılın zirvesine çıkardı.  FED'in kritik kararı sonrası piyasalar hareketlendi.

FED'in kararının hemen ardından ABD’de hisse senedi piyasalarında ve altın fiyatlarında yükseliş,  dolar endeksinde düşüş görüldü. Karar ve karar metni, piyasada “güvercin” olarak yorumlandı.

DOLAR ENDEKSİNDE KAYIPLAR HIZLANDI

Dolar endeksinde kayıp hızlanırken, 103 seviyesinin altını gördü ve şu dakikalarda 0,60 oranında düşüşle 102,63 seviyelerinde işlem görüyor.

Dolar/TL ise karar öncesi 19,0349 TL’de hareket ederken; şu dakikalarda yatay seyrini koruyor.

Euro/TL de 20,5600 seviyesinden 20,651 seviyesine kadar çıktı.

ALTIN FİYATLARI YÜKSELİŞE GEÇTİ

Ons altın fiyatı, FOMC öncesi 1.937 dolara kadar geriledi. Pazartesi günü ons altın fiyatının 2.009 dolara yükselerek 1 yılın zirvesine çıkmasıyla 1.229 TL ile rekor kıran gram altın ise toplantı öncesinde 1.184 lira seviyesine geri çekildi.

FED'in kararı sonrasında ise ons altın yüzde 1’in üzerinde değer kazanarak 1971 doların üzerine yükseldi. Altının gram fiyatı ise serbest piyasada yeniden psikolojik sınır olan 1.200 lirayı aştı. Şu sıralar 1.205 liradan değerleniyor.

İSLAM MEMİŞ'TEN İLK YORUM

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, FED kararı sonrasında sosyal medya hesabı üzerinden yorumda bulundu. Memiş, FED Başkanı Powell'in açıklamalarının faiz kararından daha etkili olacağını söyledi. Memiş, "Fed’in 25 bp faiz artırımı piyasalar için sürpriz olmadı. Önemli olan Powell’ın açıklamaları. Hikaye aynı." dedi.

Altın ve gümüş fiyatlarına dikkat çeken İslam Memiş, Ons altında 1.917-1.990 dolar, Ons gümüşte ise  22,30-23,30 dolar aralığını takip edeceğini belirtti. Memiş, "Altın ve gümüşte yükselişi tepki ve sağlıksız görüyorum. Aşağıya gelmesi gerek. Son alım sonrası altın ve gümüşü kimse tutamaz. Özellikle Haziran itibariyle." ifadelerini kullandı.

milligazete

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.