Youtuber Vergilendirmesinde Yaş Şartı Kaldırılıyor

Youtuber Vergilendirmesinde Yaş Şartı Kaldırılıyor

Kamuajans.com – Sosyal medyanın en güçlü platformları arasında yer alan hergün milyarlarca içeriğin yüklendiği youtube son dönemde gençlerin ekmek kapısı haline geldi.

80'li yıllara dönüldüğünde sınırlı sayıda renksiz televizyon kanallarının banttan yayınlarıyla ve günlük gazeteler ile gündemi takip etmeye çalışan topluluklar teknolojinin ilerlemesi ile günümüzde bilgisayarlar ve internet sağlayacıları ile gündemi çok hızlı bir şekilde tarayıp gerekli bilgiye ışık hızında ulaşabiliyor. Her evde bulunan televizyon geçmişte lüks iken günümüzde ihtiyaç olarak görülüyor. Buna rağmen televizyon yayınlarıyla tatmin olmayanlar dayatılan içerikler yerine bilgisayar,tablet ve telefon aracılığıyla sosyal medyada istediği içeriğe hemen ulaşma imkanına sahip.

Sosyal medyanın içerik konusunda en zengin platförmü youtube içerisindeki her tür videonun olduğu canlı yayınların yapılabildiği bir sosyal medya platformu olarak dikkat çekiyor. Youtube da video içeriği üretmek için herhangi bir belge, başvuru ve ücret gerekmezken içerik üretenler talep görüp izlenilmesi durumunda bu videolarından hatırı sayılır rakamlarda ücret kazanmaktadır. Son dönemde ülkemizde de oldukça yaygın olan bu sistem kısa süre önce hükümetin gündemine gelmiş youtube da youtuber olan ve yayınladığı içeriklerden para kazananlardan vergi alınacağını açıklamıştı. Bu açıklama sonrası youtuberlar vergi mükellefi olduklarını gösteren belgeleri youtube üzerinden kanıtlayan belgeler göstermişti.

18 yaş üzeri olan youtuberlar bu durumu açıklarken yaş olarak erişkin olmayan yani 18 yaş altı youtuberlar bu durumdan muaf tutulmuştu ta ki bugüne kadar çıkan haberlere göre 18 yaş altı youtuberlar da artık kazancını vergilendirmek zorunda olacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.