Yerli Üretim Etiketi Nasıl Anlaşılır? Orjinal Yerli Üretim Logosu Nasıl Anlaşılır?

Yerli Üretim Etiketi Nasıl Anlaşılır? Orjinal Yerli Üretim Logosu Nasıl Anlaşılır?

Kamuajans.Com – Ülkemizin içerisinde bulunduğu ekonomik krizin çözümü çerçevesinde ilk olarak uygulamaya koyulan tedbir yerli üretim olan ürünlerin tüketimine öncelik verilmesi bu kapsamda halkın yerli üretim ürünleri diğerleri ile karıştırmaması amacıyla yerli üretim olan ürünlere bunu belirten etiketlerin kullanılması uygulamasına geçilmişti.

 Ekonomik krizin kısa sürede atlatılması için hükümetin uygulamaya koyduğu ilk tedbirlerden biri yurtdışından gelen ürünlerin muadillerinin ülkemizde üretilenleri olduğu sürece yerli üretimden yana tercihte bulunulması dışa bağlılığın minimum seviyeye çekilmesi yönünde oldu.

Geçmişe oranla bir çok ürünü üreten fabrikalara sahip olan ülkemizde yerli üretimin önemli kriz ortamında daha çok ortaya çıktı. Gıda ve diğer bir çok ürünün yerlisinin üretildiği bu dönemde halkı yerli ürüne teşvik ederken yerli üretim olan ürünlerinde belirlenmesi amacıyla yerli üretim logo uygulaması hayata geçirilmişti. Hem simge hemde yazı olarak ürünlerin üzerine yerleştirilen yerli üretim simgesi halkın yerli üretim tercihinde dikkat etmesi için hayata geçirilmişti. 

Hala bir çok kişinin alışamadığı yerli üretim logosu aynı zamanda yerli olmayan ürünlerede korsan olarak basıldığından kafa karışıklıklarına sebebiyet vermektedir. Yerli üretim logosunun orjinal hali ise şu şekildedir.


HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.