WhatsApp-İnstagram-Facebook Neden Çöktü?

WhatsApp-İnstagram-Facebook Neden Çöktü?

19 Mart 2021 tarihinde akşam saatlerinde WhatsApp, Facebook ve İnstagram'da bağlantı sorunu yaşandı. Milyonlarca sosyal medya kullanıcısı birden yaşanan bağlantı sorununa bir anlam veremezken, konuya ilişkin açıklama Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan'dan geldi.

Milyonlarca vatandaşın kullandığı sosyal medya hesaplarından olan WhatsApp, İnstagram ve Facebook'a giriş yapmak isteyenler giriş yapamayınca endişeye kapıldı ve ilk olarak aklına 'Whatsapp Facebook ve Instagram çöktü mü?' sorusu geldi. 

Yaşanan bağlantı/erişim sorunun nedeninin küresel olabileceği düşünülüyor. Konuyla ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmazken ilerleyen vakitte bir açıklama yapılması muhtemel. 

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan "USOM raporuna göre WhatsApp ve İnstagram trafiklerinde yaşanan kesintiler global çapta ve yurt dışı kaynaklıdır. Yerli uygulamalarımız olan Yaay ve BİP uygulamalarımızda herhangi bir hizmet kesintisi bulunmamaktadır. Yerli ve milli servisleri destekliyoruz." dedi.

 WHATSAPP'A NEDEN GİRİŞ YAPILAMIYOR?

Web Whatsapp üzerinden devam ederken, mobil olarak bu uygulamaya girişin yavaş olduğu görülmektedir.

FACEBOOK'A NEDEN GİRİŞ YAPILAMIYOR?

Facebook'ta mesajlara erişim sorunu yaşanması dikkatlerden kaçmadı.

INSTAGRAM'A NEDEN GİRİŞ YAPILAMIYOR?

Kullanıcılar Instagram'da "Üzgünüz bir sorun oluştu. Sonra deneyin" uyarısı ile karşılaştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.