Uzayda Alkol Bulundu!
Bu keşif, gezegen oluşumunun ilk aşamalarında yaşamın temel bileşenlerinin varlığını gösteriyor. Gökbilimciler, teleskopu henüz gezegen oluşturmamış ön yıldızlara yönelttiler. Bu bölgelerde, teleskop buzlu malzemelere dönüşen etanol, sirke ve diğer organik molekülleri buldu.
Bu moleküller, gelecekteki güneş sistemi nesnelerinin, örneğin kuyruklu yıldızların ve asteroitlerin bir parçası olabilir ve bir gün organik molekülleri ve yaşam için gerekli malzemeleri gezegenlere taşıyabilir. Leiden Üniversitesi'nden gökbilimci Ewine van Dishoeck, "Bu moleküller, ön yıldız sistemi geliştikçe buzlu malzeme gezegen diske taşındıkça kuyruklu yıldızların, asteroitlerin ve sonunda yeni gezegen sistemlerinin parçası olabilir." diyor.
Webb teleskobu, uzak nesnelerin bileşimini analiz etmek için spektrometre adı verilen aletler kullanıyor. Spektrometreler, ışığı farklı elementlere ve moleküllere ayrıştırır ve bu da teleskopun hangi kimyasalların var olduğunu ve hangilerinin olmadığını belirlemesine olanak tanır.
Webb teleskobu, alkole ek olarak formik asit, metan ve muhtemelen asetik asit de tespit etti.
NASA, bu moleküllerin "potansiyel olarak yaşanabilir dünyalar yaratmanın temel bileşenleri" olduğunu söylüyor.
Yaşanabilir bir dünya, yaşamı sürdürebilecek koşullara sahip bir dünyadır, ancak bu, orada yaşamın var olduğu anlamına gelmez. NASA, Dünya'ya benzeyebilecek ve hatta bazıları okyanuslarla kaplı olabilecek potansiyel olarak yaşanabilir dünyalar arıyor.
Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz