Takma Kirpikler Neden İcat Edildi?
Peki neden sahte takma kirpikler ilk etapta icat edildi ? Gelin bu minik tüylerin arkasındaki tarihe ve insanların onlara olan hayranlığına bakalım.
6 Haziran 1911'de Anna Taylor adlı Kanadalı bir kadın, güzellik dünyasını sonsuza dek değiştiren ilk yapay kirpiklerin patentini aldı. Taylor'ın icadı, takma kirpiklerin seri üretiminin önünü açarak, dünyanın her yerindeki kadınların daha önce seçkinlere ayrılmış olan hacimli kirpiklere erişmesini sağladı. Broadway sahnelerinden Hollywood'un gümüş ekranlarına kadar, takma kirpikler hızla eğlence dünyasının vazgeçilmezi haline geldi.
Antik Başlangıçlar
Tarih boyunca uzun kirpikler güzelliği ve çekiciliği simgelemektedir. Anna Taylor, 1911 yılına kadar ilk patentli yapay kirpikleri icat etti, ancak insanlar bundan çok önce gözlerini daha çekici hale getirme fikrine odaklanmıştı. Abartılı makyaj teknikleriyle tanınan eski Mısırlılar, uzun kirpiklerle çerçevelenen büyüleyici gözlere kavuşmanın peşindeydi . Gözlerini süslemek ve sert güneşten korumak için doğal kirpiklerini sürme ve diğer maddelerle koyulaştırdılar. Eski Mısır'da hem kadınların hem de erkeklerin kozmetik kullandığına dair kanıtlar var.
Antik Roma'da kadınlar gözlerini vurgulamak için yanık mantarın yanı sıra sürme de kullanırlardı. Kraliçe I. Elizabeth'in sarayında kadınlar kirpiklerini, o zamanlar kırmızının yeni bir tonu olan kraliçenin saçına benzer bir tona boyamak için böğürtlen kullanıyorlardı.
Viktorya dönemi geldiğinde insanlar kirpiklerine daha az takıntılı değildi. Kraliçe Victoria'nın parfümeri ve Rimmel makyaj markasının nihai kurucusu Eugene Rimmel, kömür tozu ve Vazelinden (bu arada, 1870'den beri var olan) ilk maskarayı icat etti.
Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz