''Ranta Kurban Edilen Kadınlar'' Günü

''Ranta Kurban Edilen Kadınlar'' Günü

Dünyanın bir çok ülkesinde olduğu gibi ülkemizde de 8 Mart dünya kadınlar günü olarak kutlanıyor. Aslında kadınlar günü nedeniyle ülkemizde ve dünyada kutlanan kadınlar gününde ,günümüzde kadınların yaşadığı sorunlar tartışılıp çözüm yolları aranamamaktadır.

Çeşitli uyduruk Sünni günler de olduğu gibi, anneler -babalar-öğretmenler -sevgililer vb gibi 8 mart dünya kadınlar günün de istismar edilerek ranta ceviriliyor birileri cebini dolduruyor.. Ancak kadınlarımızın yaşadığı sorunlar biçim değiştiriyor, çeşitleniyor ve artarak devam ediyor. 

Gönül coğrafyamızın bir çok yerine ekilen fitne tohumları nedeniyle etnik ve mezhep savaşlarında can veren anneleri kadınları çocukları konuşmuyoruz kadınlar gününde…

Mısırda firavunların SİSİ lerin zulmüne maruz kalan ceza evlerinde idam edilecekleri günü bekleyen hanım kardeşlerimizi, Suriye zindanlarında kodeslere kapatılan, her türlü insanlık dışı muameleye maruz kalan, namusları kirletilen yaklaşık 7 bin hanım kardeşimizi konuşamıyoruz kadınlar gününde .

Her gün yıkılan yuvaları, şiddete maruz kalan, annelik haysiyetiyle onanan kadınları konuşamıyoruz kadınlar gününde ..

Ülkesini evini barkını terk ederek aç sefil dondurucu kış soğuğunda derme çatma barakalarda yaşam mücadelesi veren Ülkemize sığınan ve diğer ülkelere göç etme zorunda kalan,  eşlerini çocuklarını, yakınlarını kaybeden kötü muamelelere maruz kalan ve yalnız başına hayata tutunmaya çalışan kadınları konuşamıyoruz kadınlar gününde …

Yemende her on dakikada bir masum çocuğun bir annenin açlıktan can verdiği bir zamanda ,

Gazze de Yahudi zulmü ile körpe kuzularını şehit veren anaların feryadını, ülkemizde ve tüm dünyada kadınlara artarak devam eden şiddeti, namus cinayetlerini, erken evlilikleri, miras hakkından mahrum bırakılmaları, gayr-ı meşru  birliktelikleri, aile içi şiddete maruz kalan kadınlarımızı konuşamıyoruz kadınlar gününde 

Kadını ortak mal olarak gören meta haline getiren güya kadını Özgürleştirdiklerini söyleyenlerin sınırsız özgürlük hakkı tanıdıklarını iddia ederek her türlü iffetsizlik ve hayasızlığa göz yumanlar kadını yoğun bir işgücü altına sokup sömürenler ne yazıkki,utanmadan kadınların gününü kutluyorlar..

Yuvalar dağılıyor, Annelik vasfından kadınlar uzaklaştırılıyor, inanç yapımıza uymayan İstanbul Sözleşmesi ile aileye vurulan darbe, anneler dul çocukları analı babalı yetimler haline getiriyor.. 

Allahın emaneti olarak bizlere hayat boyu yol arkadaşı olan kadına karşı her türlü istismarı yapıp yılın bir gününde bir hediye ile gönül almaya çalışmak, aslında kadınlara yapılabilecek en büyük kötülüktür…Keşke kadınalrımız kızlarımız bu oyunun farkına varsa işte bun onalr için en büyük gün olacak..

Bunların maksadı kadın değil…. Kadını istismar edip cüzdan doldurmaktır….

Kadının; yılın bir gününde hatırlamanın, ona gerekli değeri vermiş olmayı göstermemektedir. Günümüz tüketim toplumu, her şeyi metalaştırdığı gibi, Kadına belli günlerde bir hediye almak ile geçiştirilmesi gereken bir görev gibi anlıyor. Ve hatta kadınlar gibi en değerli varlıklarımızın, bir eşya karşılığında mutlu edilebileceğine dair bir kanaat empoze ediyor.

Kadına yönelik şiddet maalesef ülkemizde de toplumsal bir sorun olarak varlığını sürdürmektedir. Şiddet toplumun tamamını etkilemektedir. Son yıllarda şiddete uğrayan kadına yönelik alınan tedbirler ve yasal düzenlemeler aile yapımıza uygun olmaması hasebiyle kadını korumaya yetmemekte.Bilakis  Hastalıklı bir toplum oluşmasını körüklemektedir. Bu nedenle aile faciaları ve boşanmalar gün geçtikçe artarak devam ediyor.Kadını ifsat edilen toplumlar hiçbir zaman iflah olmamışlar.Bilakis bu da o toplumların yıkılıp yok olmasını mukadder hale getirmiştir.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nün bütün bunca olumsuzluklara rağmen Müslüman hanım kardeşlerimize önemli sorumluluklar yüklediğini düşünüyoruz.

Biz sorumluluklarımızı hakkıyla yerine getirdiğimizde zaten onların ideolojileri çökecektir.

Müslüman kadınların sorunlarını daha iyi anlamamıza ve çözüm odaklı düşünmemize vesile olmasını diliyor, Kadınlık Annelik onurunu duruşunu koruyarak yuvalarımıza huzur veren emeklerinin karşılığı hiç bir zaman dünyalık bir belle ödenemeyecek olan başlarımızın tacı, bütün kadınlarımıza selam olsun..   07/03/2021 

Ahmet GÖRGÜLÜ

Diyanet-Sen Mersin Şb Başkanı

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.