O hastalık vakaları çok hızlı yayılıyor! Uzmanlar uyarıyor!

O hastalık vakaları çok hızlı yayılıyor! Uzmanlar uyarıyor!
Cildiye doktorlarının bu dönemde en sık rastladığı hastalıklardan bir tanesi uyuz vakaları oluyor. Uyuz vakalarının oldukça çok arttığını belirten Cilt uzmanı tedbirlere sıkı sıkıya yapışılması gerektiğini vurguluyor.

Aman dikkat! Cildiyeye kaşıntı hastalığı ile gelen hsataların yarısından çoğu uyuz vakası çıkıyor. Cildiye uzmanlarının üstüne basa basa uyardığı hastalık hızla yayılmaya devam ederken ne gibi tedbirler alınmalı araştırılıyor. Uzmanların açıkladığı uyuz vakalarından korunmak için alınması gereken tedbirler neler? Bu hastalığın ilk belirtileri neler? İşte tüm detaylar...

Uyuz vakalarındaki artış devam ediyor!

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Dermatoloji Anabilim Dalı Doktor Öğretim Üyesi Gökhan Şahin, cildiye bölümüne gelen hastaların %20’sinden fazlasının uyuz vakası olduğunu belirtiyor. Gökhan Şahin "Yurt ve askeri alanlardan hastalarımız geliyor. Oran verecek olursak 2014 yılında haftada bir civarında uyuz görürken şu anda baktığımız hastaların yüzde 20 civarı uyuz vakalarından oluşuyor" ifadeleri ile ülke genelinde uyuz vakalarında artış olduğun belirterek tedbirin alınması gerektiğini vatandaşlara uyarıları ile belirtiyor.

Tedaviye hemen başlanıyor!

Doktor Öğretim Üyesi Gökhan Şahin, kendilerine başvuran ve uyuz vakası olduğunu anladıkları hastaların tedavilerine hemen başladıklarını "Özellikle gece artan kaşıntı ve evde başka birinde daha kaşıntı olması bizim için en fazla uyuzu düşündüren sebepler. Hastalara sorduğumuz iki soru var, gece uykudan uyandıran kaşıntınız var mı, evde başka birisi de kaşınıyor mu? Sonrasında muayenemizde bizim için önemli olan şey uyuz hastalığının tutunduğu yerler. El parmak araları, göbek çevremiz, bileklerimiz, göğüs çevremiz, genital bölgesi, ayak çevresi en çok tutulan alanlar olmakta uyuz açısından. Buraları dikkatli bir şekilde muayene ediyoruz, görebilirsek uyuz akarlarını görmeye çalışıyoruz. Gözle görülmeyecek akarları ise vücuttan kazıntı alarak mikroskopta inceliyoruz" ifadeleri ile dile getirdi.

Bu hastalığın ilerlememesi yayılmaması içinde, hijyen ve temizliğe çok dikkat olduğunu belirten uzman hastalığın görülmesi halinde de doktorunuzun verdiği ilaç ve tedavilere harfiyen uyulması gerektiği ve erkenden bırakılmaması gerektiğini vurguladı.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz