Milli İrade STK'ları Fransa Basın Açıklaması

Milli İrade STK'ları Fransa Basın Açıklaması

Kamuajans.com – Sakarya Milli İrade Sivil Toplum Kuruluşları Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un Müslümanlara yönelik uygulamalarına karşı tepki gösterdi.

HADDİNİ BİL MACRON!

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, ülkesinde yaşayan Müslümanlara yönelik psikolojik baskı ve İslam karşıtı uygulamalarına her gün bir yenisini ekliyor.

İslam karşıtı açıklamaları ve ülkesindeki İslami tüm kurumlara adeta savaş açmasıyla büyük tepki toplayan Macron, bir skandala daha imza attı. Fransız Charlie Hebdo dergisi tarafından yayınlanan ve Peygamberimiz Hazreti Muhammed'i (SAV) sözde karikatürize eden görseller, dün gece bazı Fransa şehirlerinde devlet kurumlarına ait binalarda gösterildi.

Yine Fransız İçişleri Bakanı Gerald Darmanin helal gıdaları hedef alarak, ülkedeki marketlerde helal gıda ürünlerine özel reyonların bulunmasından rahatsız olduğunu belirtti.

Fransa’daki bu girişimlere kayıtsız kalamayacağımız aşikârdır. Çünkü bu girişimler, Fransa’da herhangi birisi tarafından değil, bizzat ülkenin en üst yöneticileri tarafından gerçekleştirilmektedir.

Macron’un, Efendimize (SAV) ve inancımıza yaptığı sözlü ve fiili hareketleri “ifade ve düşünce özgürlüğü” kapsamında değerlendirmek mümkün değildir. Bu İslam düşmanlığının ta kendisidir.

Bizlere düşen öncelikle, Fransız ürünlerine boykot uygulamaktır. Ancak bu yeterli değildir. Fransız ürünlerine boykottan daha çok, Fransa ile yapılan ticaretin durdurulması gerekmektedir. Sağduyulu ithalat ve ihracatçıların bunu derhal gerçekleştirmelidir. Benzer şekilde devletimizle yapılmış ticari anlaşmaları askıya almalıdır. Devletimiz Fransa ile diplomatik ilişkilerini kesmelidir.

Allah’ın (CC) adaletine öylesine güveniyoruz ki, yaptıkları her şeyin mutlaka karşılığını alacaklarına inanıyoruz.. Bizler ise, kendi imtihanımız içerisindeyiz. Birkaç gün sonra idrak edeceğimiz Mevlid Kandili arifesinde Yüce dinimizin Rahmet Peygamberi Efendimiz (SAV)’e yapılan bu saygısızlığa fikren/kalben sessiz kalmamamız gerektiğini hatırlatmak istiyoruz.

Ve biz biliyoruz ki; bu düşmanlık yeni değildir. Bu düşmanlık sadece bir karikatürle, ibadethanelerimiz ve helal gıda ile sınırlı değildir. Bu düşmanlık; yenilgi üzerine yenilgi tadan Haçlı zihniyetinin tekrarından başka bir şey değildir. Her fırsatta medeniyetin beşiği olduğunu savunan Avrupa medeniyetinin de sahte olduğunu yine kendileri teşhir etmiştir. Biz bu barbarlığı Kudüs'ten, Endülüs’ten tanıyoruz, Afrika’da katlettiğiniz canlardan biliyoruz.

Sakarya Milli İrade STK’ ları olarak, Fransız yöneticilerinin kışkırtıcı tavırlarına son vermeye ve ülkesinde Müslümanların yaşamasını engelleyecek veya zorlaştıracak kanuni düzenlemelerden vazgeçmeye davet ediyoruz. Fransız halkını ise, bu ayrıştırıcı tavrı sergileyen kim varsa onlara engel olmaya, tahrik edilen Müslümanları anlamaya ve hangi inanca ait olursa olsun tüm inançların kutsallarına hürmete davet ediyoruz.


Sakarya Milli İrade Sivil Toplum Kuruluşları

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.