MEB'den İl-İlçe ve Okul Müdürlüklerine İnternet Erişimi uyarısı

MEB'den İl-İlçe ve Okul Müdürlüklerine İnternet Erişimi uyarısı

Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından il-ilçe ve okul müdürlüklerine internet erişimi uyarısı

Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından 22.10.2021 tarihli tüm illere gönderilen resmi yazıda MEB hattı dışında farklı internet erişim paketlerinin kullanılmaması gerektiği uyarısı yapıldı.

İşte O Yazı

Bakanlığımızca kablolu şebeke veya Wi-max ile internet erişimi imkanı bulunmayan okullara 4.5G GSM şebekesi veya Türksat A.Ş. uyduları üzerinden VSAT internet erişimi hizmeti sağlanmaktadır.

Yapılan saha çalışmalarında kablolu şebeke veya Wi-max ile internet erişimi imkanı olmadığı için 4.5G GSM şebekesi veya uydu ile internet erişim sağlanan bazı okullara zaman içerisinde kablolu şebeke veya Wi-max ile internet erişimi imkânı sağlanmasına rağmen GSM veya uydu internet hizmetinin de devam ettirildiği görülmüş olup kamu zararı oluşmaması için bu durumdaki okulların GSM ve VSAT uydu internet hizmetlerinin sonlandırılması için Genel Müdürlüğümüze bildirilmesi gerekmektedir.

Ayrıca Bakanlığımız internet erişimi politikaları doğrultusunda okullara filtreli olarak Türk Telekom A.Ş. tarafından sağlanan MEB XDSL veya MEB Fiber tarifeleri dışındaki farklı tarife ve paketleri kullanmaları uygun olmayıp, MEB paketi dışında internet aboneliği bulunan okulların ivedi olarak MEB internet paketlerine geçiş yapması ve İl/İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerince fatura ödemesi yapılırken okullara ait internet hizmeti faturalarından ilgili okulun MEB internet paketlerini kullanıp kullanmadığı kontrol edilerek ödeme yapılması gerekmektedir.

Gereğini bilgilerinize rica ederim. Kemal Varın NUMANOĞLU Bakan a. Genel Müdür

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.