Kurban Bayramı'nda Bir Takım Düzenlemeler Olacak

Kurban Bayramı'nda Bir Takım Düzenlemeler Olacak

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Kurban Bayramı'nda kısıtlama ya da yasak düşünülmüyor ancak kurban kesimiyle ilgili birtakım düzenlemelerin yapılacağını açıkladı.

Hürriyet Gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi'ye özel yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Kurban Bayramı’na yönelik önlemlerin bir sonraki kabine toplantısında görüşüleceğini, Bilim Kurulu’nun değerlendirmeleri alındıktan sonra uygulanacak tedbirlerin belirleneceğini ifade etti.

''Kurban Bayramı’nda sokağa çıkma yasağının ilan edilmesi ya da şehirlerarası seyahatlerin kısıtlanması düşünülüyor mu?'' şeklindeki soruya Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, kesinlikle düşünülmediğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, açıklamasının devamında ''ama kurban kesimiyle ilgili birtakım düzenlemelerin yapılacağını ifade etti. Koronavirüs öncesinde olduğu gibi kalabalık yerlerde, hijyen kuralına uyulmayan kurban kesimine izin verilmeyeceğini söyledi. “Maske, mesafe ve temizlik kurallarına uyulacak. Eski bayramlarda olduğu gibi yoğun bayramlaşmalar yaşanmayacak. Ama kurban kesilecek. Kurban kesimiyle ilgili tedbirler alınacak. Hijyene dikkat edilmesi ve kalabalıkların oluşmaması için kurban kesimine bir sistem getirilecek” dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.