Koronavirüse Karşı Tediblrler Değişiyor! Sokağa Çıkma Yasağında Yeni Kriter

Koronavirüse Karşı Tediblrler Değişiyor! Sokağa Çıkma Yasağında Yeni Kriter

Kamuajans.com – Tüm Dünyada olduğu gibi ülkemizde koronavirüs ile mücadele ediyor. Koronavirüsün kısa sürede 10 binleri aşan vaka sayısına ulaşması ülkemizde tedbirlerin alınmasına neden oluyor.

 Koronavirüs sebebiyle Dünyanın bir çok ülkesinde sokağa çıkma yasağı getirilirken ülkemizde kendi karatinanı kendin uygula söylemi tepkilere neden olmuştu. Bu çağrıya vatandaşların her ne kadar çoğu olumlu yaklaşsada bilinçsiz toplum bireyleri sebepsiz yere sokaklarda dolaşmaya devam etmesi nedeniyle ilk olarak 65 yaş üstü ve kronik hastalığı olan kişilere sokağa çıkma yasağı getirilmişti.

Her ne kadar yasak olmasına ve para cezası uygulanacak olmasına rağmen bu yasağa uymayan yaşlıların endişe verici ve sinirlendirici sokak görüntüleri sosyal medyada çığ gibi büyümüştü. Bu görüntülere gizli ev partileri ve gizli kahvehanelerde eşlik etmesi endişeye olmuştu. Tedbirleri daha da sıkılaştıran hükümet yeni adım atmaya hazırlanıyor.

Bilim Kurulunun tavsiyeleri doğrultusunda; bu kapsamda 65 yaş üstü vatandaşların sokağa çıkması konusundaki sınırlamanın 60 yaş üstü olarak uygulanması planlanıyor. Ayrıca 18 yaş altı çocukların sokağa çıkmaları da yasaklanacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.