İstanbul'daki Saldırıda Teröristin Yeni Görüntüsü Ortaya Çıktı

İstanbul'daki Saldırıda Teröristin Yeni Görüntüsü Ortaya Çıktı

KamuAjans.Com-İstanbul Reina'daki alçak saldırıdan son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. Saldırıyı düzenleyen terör örgütünün henüz net olmadığını ifade eden Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, "Örgüt konusunda emareler var ama şu örgüt diyebilecek noktada değiliz" dedi

İstanbul'da yeni yıl kutlamaları sırasında Reina'da düzenlenen terör saldırısında 39 kişi hayatını kaybetti, 65 kişi yaralandı. Güvenlik kamerasına yansıyan görüntülere göre terörist ateş açarak Reina'ya girdi. İçeride vatandaşlara kurşun yağdırdı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, teröristin mont-pantolanla içeri girdiğini, içeride üstünü değiştirdiği bilgisinin olduğunu söyledi.

Ortaköy'de yeni yılın ilk saatlerinde, Reina'ya saldırı düzenleyen teröristin yeni görüntüleri ortaya çıktı. Görüntüde, elinde uzun namlulu silah, yüzü kapalı, sırt çantalı saldırgan kulüp kapısında görülüyor. Terörist kapıda ateş ederek içeriye koşuyor. (DHA)

TERÖRİSTLE İLGİLİ DİKKAT ÇEKEN DETAY

Teröristin olay yerine gelişi, soğukkanlı tavrı, ateş ederek içeri girmesi, alçak katliam sonrası üstünü değiştirip kaçabilmesi nedeniyle daha önce keşif yapıldığı şüphesi değerlendiriliyor. İlk bilgiler olay anında teröristin yalnız olduğu yönünde. Ancak planlama ve keşif için yardım aldığı ihtimali de araştırılıyor.

Güvenlik uzmanlarına göre teröristin saldırıdan birkaç dakika sonra üstünü değiştirip kaçabilmesi geliş ve kaçış güzergahıyla ilgili keşif yapıldığına işaret ediyor. Teröristin profesyonel olduğu, birkaç dakika içinde saldırıyı düzenleyip kaçabilmesinin mekanın içini biliyor olduğu ihtimalini güçlendirdi.

SALDIRGANA AİT POLİSİN ELİNDEKİ EN NET FOTOĞRAF

Ortaköy'de, yeni yılın ilk saatlerinde, bir gece kulübüne saldırı düzenleyen kişiye ait polisin elindeki en net fotoğrafı ortaya çıktı. İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, kaçan saldırganın güvenlik kameraları görüntülerinden elde ettiği fotoğrafı basın mensuplarıyla paylaştı. Saldırganın kimliğini tespit etmek için çalışmalar sürdürülüyor.

MOBESELER İNCELENİYOR

Teröristin silahını olay yerine bırakıp kargaşadan yararlanıp kaçtığı belirlendi. Silah ve olay yerinde bulunan boş mermi kovanlarından teröristin silahının başka olaylarda kullanılıp kullanılmadığı da belirlenecek.

MOBESE'ler, güvenlik kamerası kayıtları inceleniyor. Teröristin nasıl kaçtığı, yalnız olup olmadığı, denize mi atladığı yoksa kalabalığa mı karışıp dışarı çıktığı soruları da inceleme sonucunda yanıt bulacak. Saldırı sonrası ilk dakikalarda teröristin içeride Noel Baba şapkası taktığını iddia etmişti. Başbakan Binali Yıldırım ise Noel Baba kıyafeti iddiasının doğru olmadığını söyledi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Arkadaşlarımızın yaptığı çalışmalar, bize verdikleri bilgiler çerçevesinde 1 kişi olduğu belirtiliyor. Bir mont, palto şeklinde içeriye silahla tarayarak girmiş. Ondan sonra içeride farklı bir giysiyle dışarı çıkmaya çalışmış olduğuna yönelik bilgi var. Bilgilerin değerlendirilmesi devam ediyor. Saldırgan katilin yakalanmasına yönelik çalışmalar devam ediyor" diye konuştu.

Teröristin içeri girmeden önce yola da ateş ettiği görülüyor.

İLK ŞÜPHELİ TERÖR ÖRGÜTÜ DEAŞ

Terör saldırısını düzenleyen örgüt henüz belli değil. İlk şüpheler terör örgütü DEAŞ üzerinde yoğunlaştı.

HENÜZ NETLEŞMEDİ

Hükümet sözcüsü Numan Kurtulmuş "Örgüt konusunda emareler var ama şu örgüt diyebilecek noktada değiliz" diye konuştu.

BATACLAN VE ORLANDO'YU AKILLARA GETİRDİ

Yaşanan saldırı akıllara Bataclan ve Orlando saldırılarını getirdi. Kalabalıkların üzerine ateş açılarak yapılan saldırılar çok sayıda can kaybına yol açtı.

Bu tür saldırıların ilk örneği Fransa'da görüldü. 13 Kasım 2015'te, Paris'i kana bulayan saldırılarda, Bataclan tiyatrosu da hedef alındı. Yerel saatle 21.40'ta ABD'li rock grubu Eagles of Death Metal konseri sırasında içeri giren teröristler kalabalığın üzerinde ateş açtı.

Terör örgütü DEAŞ'ın üstlendiği saldırıda Bataclan'da 89 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı.

12 Haziran 20016'da bu kez, ABD'nin Florida eyaletine bağlı Orlando kenti hedef alındı. Gece kulübüne düzenlenen saldırıda 50 kişi öldü, 53 kişi yaralandı.29 yaşındaki Afgan asıllı ABD vatandaşı Ömer Metin'in gerçekleştirdiği saldırıyı, yine terör örgütü DEAŞ üstlendi.14 Temmuz 2016'da, Fransa'nın Nice kentinde, ulusal gün kutlamalarına katılanlar hedef alındı. Bir kişi tarafından kalabalığın içine kamyon sürülerek yapılan intihar saldırıda, 84 kişi öldü, 100'den fazla kişi yaralandı. DEAŞ'ın üstlendiği saldırının ardından, ülkedeki OHAL 3 ay daha uzatıldı.

19 Aralık 2016'da Almanya'nın başkenti Berlin'de, Nice'tekine benzer bir saldırı gerçekleştirildi. Bir tırın Noel pazarına girmesi sonucu gerçekleştirilen saldırıda, 12 kişi hayatını kaybetti, 50 kişi yaralandı. Bu saldırıyı da DEAŞ üstenirken, saldırgan Enis Emri, kaçtığı İtalya'da polis tarafından öldürüldü.



Habertürk 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.