Gayret Devletten, Tedbir Milletden!

Gayret Devletten, Tedbir Milletden!

Kamuajans.com – Malum olduğu üzere, ülkemiz, küresel ölçekte bir tehditle karşı karşıyadır. Koronavirüs tehlikesine karşı devletimiz bir dizi tedbirleri hızla hayata geçirmiş durumdadır. Hiç şüphe yoktur ki, alınan bu tedbirlerin sağlayacağı fayda, vatandaşlarımızın ikaz ve yönlendirmelere riayet etmesiyle doğru orantılı olacaktır.

Bu vesileyle ilk andan itibaren hızlıca tedbirleri hayata geçiren yetkililere ve fedakarlıkla görev yapan sağlık çalışanlarına teşekkür ediyoruz.

Türk Eğitim-Sen, sorumlu sivil toplum kuruluşu olarak, toplumumuzun doğru bilgilendirilmesi anlamında gerekli pozisyonu almıştır. Sendikamız, toplumda bir panik havası oluşturulmasına müsaade etmeden, Devletimizin aldığı tedbirlerin hayata geçirilmesi anlamında üzerine düşen her görevi yerine getirecektir.

Bunun yanı sıra, TOPLUMA ÖRNEK TEŞKİL ETMEK amacıyla, insanlarımızın birbirleriyle mümkün mertebe az temas sağlaması için de KENDİ TEDBİRLERİNİ hayata geçirmiştir.

Teşkilatlarımız açık ve tüm yöneticilerimiz görevi başındadır.Ancak, virüsün bulaşıcılığını en aza indirebilmek için insanlarımızın birbirleriyle temasını asgariye düzeyde tutmak amacıyla;lokal ve dinlenme salonlarımızı kapatıyor ve ayrıca hizmet binalarımıza ziyaretlerin olabildiğince kısıtlanması gerekliliğinden hareketle, telefon ve elektronik haberleşme vasıtalarıyla hizmetlerimiz yürütülecektir.

Türk Eğitim-Sen, ülkemizin karşı karşıya olduğu tehlikenin şuurundadır ve bir güven kapısı olarak topluma karşı sorumluluğunu eksiksiz yerine getirmektedir.

Her milli meselede olduğu gibi,“önce ülkem”anlayışıyla kişisel ve kurumsal tüm önceliklerimizi tali hususlar olarak kabul ediyor ve milletimizin sıhhatine karşı oluşan bu küresel tehdit karşısında da milli duruşumuzu ortaya koyuyoruz.

Milletimizin ve Devletimizin ihtiyaç duyduğu her zaman, değil elini gövdesini taşın altına koyan her bir yol arkadaşıma teşekkür ediyorum.

Tüm eğitim çalışanlarına ve kamuoyuna çağrımız odur ki; Tabii ki paniğe izin vermeyeceğiz fakat asla rehavete de düşmeyeceğiz.

Ancak lütfen resmi mercilerin uyarılarını ciddiye alalım ve yüksek bir disiplin şuuruyla gereğini yapalım. Hem kendimizin hem de toplum sıhhatini korumak için temastan kaçınalım ve olabildiğince EVDE KALALIM. Şu gerçeği asla dikkatlerimizden kaçırmayalım: Bu tehlikeyi tam bir seferberlik ruhu ile aşabileceğiz. Toplumun her kesimi ve her bir vatandaşımız, yetkili makamların telkinleri doğrultusunda tavizsiz şekilde pozisyon almalıdır.

Suistimal ve gayri ciddi tutum ve davranışlar, bütün toplum sağlığını riske atacak sonuçlara neden olacaktır.

Gayret devletten, tedbir milletten, takdir Yaradan’dan.

Selamlarımla… 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.