Camiye Bizans Bayrağı Çekilmesi Türkiye'ye Mesajdır

Camiye Bizans Bayrağı Çekilmesi Türkiye'ye Mesajdır

Kamuajans.com – Diyanet Bir-Sen Genel Başkanı Hasan Türüt, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nde camilere yönelik provokasyonları şiddetle kınadı. Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin camilere yönelik saldırılara göz yumduğunu ve geçtiğimiz günlerde Limasol İlçesinde bulunan Köprülü Camisine Molotof kokteyl atarak duvarlara yazılan İslam karşıtı yazılarla Müslümanların tahrik edilmeye çalışıldığını belirten Türüt, Larnaka ilçesindeki Tuzla Camisine Bizans bayrağı asılmasının ise Türkiye’ye yönelik bir mesaj olduğunu belir

“Hangi coğrafya da olursa olsun Müslümanların kutsiyetlerine saldırılmasını ve hakaret edilmesini asla kabul edemeyiz. Yunanistan’ın kışkırtmasıyla geçmişte de bu tür saldırgan tutum içinde oldular. Ancak son saldırılar manidardır. Yeni bir kargaşa çıkarmak için Müslümanlar tahrik edilmekle birlikte, eğer bu saldırıların içine Bizans bayrağı giriyorsa bunda başka anlamlar aramak gerekir! Müslümanlar için kutsal sayılan bir mekâna Bizans bayrağı çekilmesi kesinlikle Türkiye’ye bir mesajdır ve bunun arkasında Yunanistan’ın olduğunu düşünüyoruz. Hatırlanacağı gibi geçtiğimiz günlerde Sayın Cumhurbaşkanı’nın Ayasofya’nın camiye çevrilmesi için talimat verdiğine yönelik basında çıkan haberlerin ve Türkiye’de başta sendikamız olmak üzere çeşitli STK’ların Ayasofya’nın camiye çevrilmesiyle ilgili açıklamalarının ardından yapılan bu çirkin saldırıyı Rum Yönetimi’nin karşı cevabı olarak değerlendiriyoruz.

Bir kez daha tekrarlıyorum ki, Türkiye bağımsız ve kendi iradesiyle karar verebilecek güçte bir ülkedir. Kudüs İslam Devletleri için neyi temsil ediyorsa, Ayasofya’da Müslümanlar için aynı şeyi temsil ediyor. Doğu Roma İmparatorluğu’nun bin yıllık hakimiyetinin sonlandırılması, ayrıca Hıristiyanlığın merkezi haline gelen İstanbul’un fethi ve Ayasofya’nın camiye çevrilmiş olması Hıristiyan dünyasını bugün bile üzmektedir. Dolayısıyla camiye Bizans bayrağı çekilmesi bu nedenle manidardır ve asla normal karşılanamayacak bir davranıştır.

Türkiye, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni sahipsiz bırakmamalı. Kıbrıslı Müslüman soydaşlarımızın manevi duygularının sağlamlaştırılması, İslam’ı öğrenerek ümmet bilincinin geliştirilmesi için çalışma yapmalıdır. Diyanet İşleri Başkanlığı, Kıbrıs Din İşleri Başkanlığıyla dini konularda ortak projeler yapmak üzere girişimlerde bulunmalı, cami ve Kur’an kurslarının geliştirilmesi için çalışma yapmalıdır. Zira Kıbrıs bizim için önemlidir. Hem tarihi geçmişimiz hem Müslüman hem soydaş olarak Kıbrıslı Müslümanların inanç güvenliğinin sağlanmasında da Türkiye üzerine düşeni yapmalıdır. Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin camiye Bizans bayrağı asılmasına gösterdiği yumuşak tavır asla kabul edilemez. Bu davranış Türkiye’ye yönelik bir tehdittir. Bu tehdide verilecek en iyi cevapta Ayasofya’nın bir an önce camiye çevrilmesidir.

Tuzla Köyünde camiye Bizans bayrağı asılmasını şiddetle kınıyoruz ve aklınızı başınıza alın diyoruz. Tahrik ve tehditkâr tutumun kendileri için büyük zarara neden olacağını bilmelerini istiyoruz. Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin saldırganları bir an önce bularak cezalandırmalarını bekliyoruz. İslam karşıtlığından bir şey elde edemeyeceğini ve bu tür provokasyonlara sessiz kalmamasını istiyoruz. Rum Yönetimini aklıselim ve uyarılarımızı dikkate almaya davet ediyoruz.” 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.