Bu Sene Hac İbadeti Yapılacak Mı?

Bu Sene Hac İbadeti Yapılacak Mı?

Kamuajans.com – Tüm dünyayı saran koronavirüs pandemisi sebebiyle her yıl yapılan hac ibadeti suudi yetkililer tarafından ikinci bir karara kadar ertelenmişti. Her yıl belirlenen kontenjanlar çerçevesinde kutsal topraklara gönderilen hacı adayları bu yıl koronavirüs sebebiyle hacca gidememişti.

Kutsal topraklara gitme hazırlığında olan binlerce hacı adayı tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüsün suudi arabistanıda etkilemesi sebebiyle yetkililer ülkeye giriş çıkışları durdurmuştu.

Neredeyse tüm dünya ülkelerinin sınırlarını kapattığı bu dönemde hac ibadetleride suudi yetkililer tarafından durdurulmuştu. Türkiye'de normalleşme sürecine girilirken hac yolculuğunun ne zaman başlayacağıda merak edilmeye başlandı. Her ne kadar ülkemizde normalleşme sürecine girilmiş olsada son söz suudi yetkililerde olması münasebetiyle Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş Suudi yetkililerle yaptığı görüşmeyi medya mensuplarına aktardı.

Başkan Erbaş, "hac vazifesini yerine getirmek için bekleyenlere; Biz bu konuda her an teyakkuz içindeyiz. Hazırlıklarımız tamamdır. Ancak malumunuz bu konuda Suudi Arabistan'ın yapmış olduğu çalışmaları bizim takip etmemiz gerekiyor. Bu konuda Suudi Arabistan Hac Bakanı ile bugün bir görüşme yaptım. Suudi Arabistan'daki durum, İslam dünyası için bir şeyler yapılabilir mi? gibi konularda istişarelerde bulunduk. Onlar da canla - başla çalıştıklarını, şuanda kendi içlerinde bu süreç nasıl tamamlanır? Mekke- Medine hac yapılabilecek bir ortam haline getirilebilir mi? gibi konularda çok hızlı çalışmalar yaptıklarını söylediler. 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.