Bakan Koca'dan Önemli Açıklamalar (16 Eylül 2020)

Bakan Koca'dan Önemli Açıklamalar (16 Eylül 2020)

Kamuajans.com – Sağlık Bakanı Koca, Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısı sonrası açıklamalarda bulunuyor. Koca 'Koronavirüs salgını sonu yaklaşan bir salgındır. Bunun heyecan verici açıklamasını birazdan yapacağım.' dedi.

Sağlık bakanı Fahrettin Koca'nın açıklamalarından satır başları;

Ülkemizde virüse 10 Mart'ta rastlanmıştı. 17 Mart'ta ilk kaybımızı vermiştik. O gün itibarıyla test sayısı 98'di. Salgında çok şey yaşadık. 7 bin 185 hayat son buldu. Bugün ağır hasta sayımız 1300'ün üzerinde toplam vaka sayımız yüz binlerle ifade buluyor.

DÜNYA HAYATINI KAYBEDEN KIŞI SAYISI MİLYONA YAKLAŞTI

Biz ve dünya virüsün saldırısı karşısında baştakinden daha zor dönemdeyiz. Daha zor ve umutların gerçekleşmeye yakın olduğu bir dönemdir. DSÖ verilerine göre dünya genelinde 29 milyon 500 bini geçti. Hayatını kaybeden kişi sayısı milyona yaklaştı.

Vefat sayımız Türkiye'nin kıyaslanabileceği Almanya gibi ülkeler dikkate alındığında başarımız ortadadır. Türkiye'nin 9 aydan bu yana salgınla mücadelesinde dünya toplumların duygularıyla benzerlikler gösteriyor. İnsanlar yaşananlara karşı bıkkınlık, hayatın yavaşlayışına karşı öfke duyuyor. Gençler engellenmişlik duygularıyla başbaşa. Yaşlılarda umutsuzluk hatta suçluluk duygusu. Asıl ilginç olansa salgının bize getirdiği izole edilmişlik hissi ve olumsuzlukları sadece bizlerin yaşadığı yanılgısıdır.

"HEYECAN VERİCİ AÇIKLAMASINI BİRAZDAN YAPACAĞIM"

Bilmenizi isterim ki gerçekte düşünüldüğü şekil yalnız değilsiniz. Sizi düşünen aileniz olduğu gibi sizi düşünen bir devletiniz var. Sağlık ordunuz var. Bilmelisiniz ki koronavirüs salgını, sonu yaklaşan bir salgındır. Bunun heyecan verici açıklamasını birazdan yapacağım.

FİLYASYON EKİBİ SAYISI 11 BİN 238'E ÇIKTI

Virüsün iz sürücüleri olan filyasyon ekiplerimizin sayısı 11 bin 238'e çıkmıştır. Filyasyon ekipleri yaptıkları tarama ile maruz kaldığımız riski azaltmaya çalışmaktadır. Salgına karşı savaşta bu öncü birliklerin dünyada örneği olmadığını yabancı televizyonların yaptığı programlardan biliyorsunuz.

HES UYGULAMASININ İNDİRİLMEDİĞİ CEP KALMAMALIDIR’

Özellikle 2 ayda bulaşma hızlanmış durumda. Tespit eden vakaların çevrisine ulaşmaya çalışsakta tüm taşıyıcıları bilmemiz mümkün değildir. Kesin olan sizin yardımınız olmadan bu sorunun üstesinden gelinemeyeceğidir. Artan tehdide karşı bakanlığımız sizlere kolaylaştırıcı bazı hizmetler sunuyor. Bunlardan biri HES mobil uygulamasıdır. HES uygulamasının indirilmediği cep kalmamalıdır. Girip çıkacağınız mekanlar için güncel veri risk taraması yapıyor. Kullanılması ise basit bir telefon işlemi kadar kolaydır. Karantina koşullarına uyulup uyulmadığını bu uygulama ile kontrol ediyoruz. Karantinadan çıkan kişileri böyle tespit ediyoruz.

140 BİN KİŞİ HES UYGULAMASIYLA ENGELLENDİ

İzolasyonda olması gerektiği halde dışarı çıkmaya teşebbüs eden yaklaşık 140 bin kişi HES uygulamasıyla engellenmiştir.

AKILLI BİLEKLİK UYGULAMASI GELİYOR

Sorumsuzluk göstererek toplumda risk oluşturan kişilere karşı bir diğer önlem akıllı bileklik uygulamaları olacaktır. 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.