AVM'lerin Tatil Edilmesine İlişkin Flaş Gelişme!

AVM'lerin Tatil Edilmesine İlişkin Flaş Gelişme!

Kamuajans.Com – Ankara Valiliği’nin daha önce Ankara'da Ramazan bayramının ilk günü kapalı olacağını duyurduğu AVM’lerle ilgili sürpiz bir gelişme yaşandı. Bu bayramda inisiyatif AVM’lere bırakıldı. Ankara’da AVM’ler yarın 14.00’da açılabilecek, karar önümüzdeki bayramların birinci günleri ve 1 Ocak’ta uygulanacak. Öte yandan, Antalya'da da Ramazan Bayramı'nın birinci günü alışveriş merkezlerinin (AVM) kapalı olmasına ilişkin karar iptal edildi. Karar, kaymakamlıklar tarafından AVM'lere telefonla tebliğ edi

Ankara Valiliği Ticaret İl Müdürlüğü'nün 7 Haziran'da Ankara'daki AVM'lere gönderdiği 'AVM'lerin Ramazan ve Kurban bayramlarının 1'inci günü ile her yıl 1 Ocak'ta kapalı olacağı' yönündeki talimatın, bu bayramda uygulanmayacağı öğrenildi. Edinilen bilgiye göre, yarın kentteki AVM'lerin açık ya da kapalı olması, AVM yönetimlerinin inisiyatifine bırakıldı. Öte yandan, kararın geçerliliğini sürdürdüğü ancak bu bayram için ertelendiğini kaydedildi. Ankara Ticaret İl Müdürlüğü tarafından AVM yönetimlerine iletilen bilgi doğrultusunda bugün AVM'ler 14.00-22.00 arasında açık olabilecek.

BİR SONRAKİ BAYRAMA KALDI

Ankara Valiliği'nin kararı doğrultusunda, önümüzdeki bayram(1'inci günleri) ve 1 Ocak'ta, kentteki AVM'ler tatil olacak. (Hürriyet)

ÖNCE ANAntalyaNRA ANTALYA

Ankara Valiliği Ticaret İl Müdürlüğü, 6585 sayılı Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkındaki Kanun'un 13'üncü maddesi kapsamında, kentteki bütün AVM'lerin Ramazan ve Kurban bayramlarının birinci günü ile her yıl 1 Ocak günü kapalı olması yönünde karar aldı. Yine kentteki AVM'lerin 10.00 ile 22.00 saatleri arasında faaliyet göstermesi kararlaştırıldı.

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) ve Antalya Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği (AESOB) de Antalya Valiliği'ne başvurarak Ankara'daki kararın kentte de uygulanması yönünde talepte bulundu. Esnafın da yoğun talebinin ardından Antalya Valiliği, AVM'lerin Ramazan ve Kurban Bayramı'nın birinci günü ile 1 Ocak günü kapalı tutulması kararı aldı.

KARAR İPTAL EDİLDİ, KAYMAKAMLIKLAR BİLDİRDİ

Ancak bu karar bugün iptal edildi. İptal kararı ise kaymakamlık tarafından AVM'lere bildirildi. Her kaymakamlık kendi bölgesindeki AVM yönetimini telefonla arayarak kararı tebliğ etti. Tebligatın ardından kentteki AVM'ler bayramın birinci günü saat 13.00'ten itibaren kapılarını müşterilerine açacak. 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.