30-40 KM'lik Fay Kırıldı

30-40 KM'lik Fay Kırıldı

Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Haluk Özener, İzmir'deki 6,6 büyüklüğündeki depreme ilişkin olarak, "Depremin büyüklüğü 6.9. Kırılan fayın 30-40 km.'lik yaklaşık kırıldığı ilk tespitlere göre. Atım miktarı 1.2 metrelik atımdan bahsediyoruz. 1.2 metrelik yer değiştirme var" dedi.

Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Haluk Özener, İzmir'de meydana gelen 6,6 büyüklüğündeki depremin ardından açıklama yaptı.

Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Haluk Özener, "Depremin büyüklüğü 6.9. Kırılan fayın 30-40 km.'lik yaklaşık kırıldığı ilk tespitlere göre. Atım miktarı 1.2 metrelik atımdan bahsediyoruz. 1.2 metrelik yer değiştirme var. Normal bir deprem bu. Şu ana kadar 21 deprem kaydettik. Yaklaşık 6 civarında artçılar bekleyebiliriz.

Bölge sismik olarak oldukça etkin bölge. Ege'de, ana karada ve denizde deprem oldukça yoğun ve aktif oluyor. Bölgede 1912'de 6,5'un üzerinde deprem olmuş. En son Ege denizinde olan 6.6, 2017'deki Bodrum-Kos depremi olarak adlandırdığımız deprem. Bu bölgede oldukça yoğun deprem aktivitesi var." dedi. 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, ''aldığımız ihbarların tamamıyla bu bölgeyle ilgili. Bunun dışında yok. İçlerinde 8 katlı bina da var. Şu anda sağlıklı bilgi vermek mümkün değil. Bayraklı ilçesinde 20 civarında ihbar aldık. Şu anda ekipler çalışıyor. Ama bizim oraya hızlı bir şekilde ulaşabiliyor olmamız lazım. Enkaz altında çıkarttığımız vatandaşlarımız var. Sığacık, Seferihisar'daki su çekilmesiyle ilgili araştırıyoruz, bilgi sahibi olmaya çalışıyoruz.'' dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.