2 Şehir Hakkında Verilen Karardan Vazgeçildi

2 Şehir Hakkında Verilen Karardan Vazgeçildi

KamuAjans.Com-OHAL kararı sonrası hükümet bir dizi kararlar alınacağını belirtmişti.Hükümetin gündeminde terör olaylarından dolayı Hakkari ve Şırnak'ın il olmaktan çıkarılması üzerine çalışmalar yürütülüyordu.

 Son günlerde en çok konuşulan haberlerden olan ve bazı kesimler tarafından protesto edilen Şırnak ve Hakkari'nin il olmaktan çıkarılması konusunda hükümet geri adım attı.

Son günlerde önemli yasalar üzerinde çalışan hükümet terör belasının çoğunlukta olduğu Şırnak ve Hakkari'nin il olmaktan çıkarılması yönündeki kararı vermesi beklenirken bugün yayınlanan resmi gazetede bu karardan vazgeçildiği anlaşıldı.

Görüşmeler sırasında kabul edilen önergelerle Hakkari ve Şırnak'ın il statüsünden çıkarılması ile terör suçu nedeniyle görevden uzaklaştırılan belediye başkanı, başkanvekili ve meclis üyelerinin yerine İçişleri Bakanı ve vali tarafından görevlendirme yapılmasına ilişkin düzenlemeler tasarı metninden çıkarıldı.




HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.