Taksim'de İnşaatı Süren Camii Ne Zaman Açılacak?

Taksim'de İnşaatı Süren Camii Ne Zaman Açılacak?

Taksim'de inşaatı ve genel işçiliğinin yüzde 99'u tamamlanan, iç kısımdaki boya ile çevresindeki peyzaj çalışmaları süren caminin açılış tarihi belli oldu. Camii, açılmak için gün sayıyor.

Taksim Meydanı'nda yapımına 4 yıl önce başlanan cami 28 Mayıs 2021 tarihinde Cuma günü ibadete açılacak. Açılışa Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılması bekleniyor. Camiinin özelliklerine bir bakalım:

Camiinin ana girişi ile birlikte toplamda 4 girişi bulunmaktadır. Mihrapların yüksekliği 9 metre 45 santimetredir. Camiide bulunan ahşap ayakkabılık sayısı ise 2 bin 260'dır. Caminin girişi, abdesthaneleri, zemini ve tavanında 8 köşeli Selçuklu motifleri bulunmaktadır.

Caminin zemin üstü bina yüksekliği 20.70 metre, ana kubbe yüksekliği ise 9.6 metre çapı ise 28 metredir. Camiinin kapalı alanı 12 bin 574 metre karedir. Ayrıca camide 165 araçlık 3 katlı otopark bulunmaktadır. Camiide konferans ve sergi salonları yer almaktadır.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.