Emeklinin Eş Ve Çocuğuna Promosyon!

Emeklinin Eş Ve Çocuğuna Promosyon!

Kamuajans.com – Banka promosyonundan vefat eden emeklilerin hak sahibi yakınları da yararlanıyor. Dul ve yetimlere hisseleri oranında promosyon ödeniyor. Peki dul ve yetimlerin promosyonu nasıl hesaplanır? Birden fazla maaş alanların promosyonu nasıl hesaplanacak? Promosyon ödemesi yapıldıktan sonra maaş artınca ne olacak? Maaşı 3 aylık olanların promosyonu nasıl hesaplanır? İşte emeklinin banka promosyonuyla ilgili merak edilen soruların cevapları.Dul ve yetimlerin promosyonu nasıl hesaplanır?

Hisseleri oranında promosyon ödemesi yapılır. Vefat eden emeklinin aylığını eşi ve 2 çocuğu alıyorsa ve maaşına göre promosyonu 750 liraysa, eşe 375, çocuklara 187,5'er lira verilir.

18 yaş altı olanların ödemesi nasıl yapılır?

18 yaş altında emekli maaşı alanlar için anne veya babasının velayeti gerekmektedir. Anne veya babasının velayeti altında bulunanlara ise kendi gelir/aylık tutarı ile banka aracılığıyla gelir/aylık alan anne veya babasının gelir/aylıkları tutarı toplamı esas alınarak velisine promosyon ödemesi yapılıyor.

Birden fazla maaş alanların promosyonu nasıl hesaplanacak?

SGK'dan aynı anda birden fazla gelir ve aylık alanlar bankalarına bu durumu bildirecek. Genel uygulama, tüm gelir ve aylıkların toplamı üzerinden tek bir promosyon ödenmesi şeklinde. Örneğin, 2 bin lira yaşlılık aylığı, ölen eşinden dolayı da 600 lira ölüm aylığı alan kişinin toplam aylığı 2.600 TL kabul edilir. Bunun üzerinden promosyon ödenir.



Maaşı 3 aylık olanların promosyonu nasıl hesaplanır?

Emeklinin 1 aya denk gelen gelir/aylık tutarına göre hesaplanır.

Maaşta kesinti yapılıyorsa tutar nasıl hesaplanır?

Nafaka ve haciz kesintileri bulunan kişiler için ilgili kesintiler çıkarıldıktan sonra kalan tutara göre promosyon ödemesi yapılır.

Promosyon ödemesi yapıldıktan sonra maaş artınca ne olacak?

Promosyon tutarı, başvurulan tarihteki maaş üzerinden belirleniyor. 3 yıllık taahhüt süresi içerisinde gelir/aylığın artması halinde ilave promosyon ödemesi yapılmıyor


Kaynak : Takvim

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.