Yaz ayların kabusu olan hamam böceklerinden kurtuluş yolları meğer çok kolaymış…

Yaz ayların kabusu olan hamam böceklerinden kurtuluş yolları meğer çok kolaymış…

Yaz aylarının gelmesi ile beraber hamam böcekleri de ortalıkta görünmeye başladı. Bir çok kişinin kabusu olan hamam böcekleri, çekilmez çile haline gelmiş durumdadır. Merak edilenler haberimizde…

Birçok kişinin kurtulmaya çalıştığı hamam böcekleri, nedense işe yaramıyor. Oysaki o kadar kolay bir çözüm yolu varmış…

Hamam böceklerinden kurtuluş

Hamamböceklerinin girmesine neden olan hatalar gerçekte alışkanlıklarımızdan sadece birkaçıdır. Bizlerin farkında olmadan yaptığımız bu hatalardan dolayı hamamböcekleri evlerde büyük oranda çoğalmaktadır. Eğer hamamböceklerinden kurtulmak istiyorsanız bu hataları yapmayın.

Peki hamamböceklerine karşı kesin çözüm nedir? Hamamböceklerini yok etmek için ne yapmalısınız?Hamamböceklerinden korunmak için ne yapılmalı? diyorsanız okumaya devam edin...

İşte hamamböceklerinden kurtulmanın basit bir yolu vardır. Evlere giren ve asla dışarı çıkmayan hamamböceklerine karşı bazı önlemler alınabilir. önlem alırken en önemli faktör hamam böceğinin eve nasıl girdiğini anlamaktır.

Hamamböcekleri bazı tertemiz evlerimize o kadar kolay sızıyor ki, onların varlığını fark etmek pek de kolay olmuyor. Hamamböceklerinden kurtulmanın birkaç yöntemi vardır.

Öncellikle yemeklerinizden kalan artıkları temizlemekle başlayın. Tezgahların altında ve üstünde kalan yemek artıkları ve yiyecek kırıntıları onlar için büyük bir ikramdır. Çoğunlukla ihmal edilen ve farkında bile olmadığımız yemek artıkları, kısa sürede hamamböceklerini çeker.

Aynı zamanda havada bırakılan yiyecekler de hamamböceği kokusunu çeker. Haberglobal'de yer alan habere göre; Kağıt torbalar, karton kutular ve gazetelerin de hamamböceklerini çektiği bilinmektedir.

Hamam böceklerini çeken bir koku olan karton kokusundan evinizi arındırmak böceklerden korunmak için en sağlıklısı. Diğer önemli bir husus ise, musluklarınızın yeterince kapalı olduğundan emin olmanızdır. Mutfaklarda sıklıkla bulunan hamam böceklerini çeken bir diğer durum da mutfak musluklarının yeterince sıkı olmaması ve damlama yapmasıdır.

Aslında sizlerin kapattığım sandığınız musluğun bir damla suyu bile hamam böceklerini çekmek için büyük bir hatadır. Bu yüzden bunlara dikkat etmenizde sizlere faydalı olacaktır. Hamam böceklerinden çile çekenler bu hataları yapmamaları taktirde, gözle görülür azalma fark edecektir.

Çoğu ilaç hamam böceklerini öldürmeye yarasa da, bu hataları yapmaya devam ettiğiniz sürece tekrar tekrar evleriniz hamam böceklerine maruz kalacaktır.