Xiaomi Piyasaya uygun fiyatlı yeni cep telefonu sürmek için, geri sayımı başlattı…

Xiaomi Piyasaya uygun fiyatlı yeni cep telefonu sürmek için, geri sayımı başlattı…

Çoğu kişinin beklediği Xiaomi cep telefonun ne zaman çıkacağıdır. Xiaomi’den geri start verildi.

Yaklaşan Redmi 13, 24049RN28L model numarasıyla IMEI ve FCC veri tabanında ortaya çıktı. İşte Redmi 13 özellikleri ve tanıtım tarihi haberimizin geri kalanında…

Redmi 13 özellikleri ve lansman tarihi

Sektördeki çalışmalarını tüm hızıyla sürdüren Xiaomi'nin modellerinden biri, yakın zamanda Redmi 13'ü tanıtmaya hazırlanıyor. Geçtiğimiz günlerde telefonuna ilişkin ilk detaylar ortaya çıkarken, kullanıcıların ne beklemesi gerektiğine dair soru işaretleri de ortadan kalkmaya başladı.

Bir çok telefon tutkunu Redmi’nin yeni çıkacak olan akıllı cep telefonu için sıraya geçmiş durumdadır. Son raporlar, modelinin piyasaya sürülmeden önce önemli bir eşiği aştığını gösteriyor. İşte Redmi 13'ün özellikleri ve potansiyel lansman tarihi haberimizde yer alıyor.

Bir sonraki Redmi 13, 24049RN28L model numarasıyla IMEI ve FCC veri tabanında ortaya çıktı. Listede akıllı telefonun Android 14 üzerinde HyperOS güncellemesini çalıştıracağı gerçeği dışında herhangi bir teknik özelliği gösterilmese de, lansman öncesinde soru işaretlerini de ortadan kaldırıyor.

Şirkete yakın kaynaklardan alınan bilgiye göre, cihazda MediaTek G88 kullanılacak. 12 nm mimariyle üretilen yonga seti; 2.0'da 2 ARM Cortex-A75 çekirdeğinin ve 1.8 GHz'de 6 ARM Cortex-A55 çekirdeğinin yanı sıra Mali-G52 MC2 grafik birimi de bulunuyor.

Redmi 13'ün tanıtımına ilişkin en azından şimdilik herhangi bir bilgi bulunmuyor. Ancak önceki modelin geçen yılın Haziran ayında tanıtıldığı göz önüne alındığında, bir sonraki modelin de benzer bir zaman çizelgesi izlemesini bekliyoruz. Redmi 12'nin özellikleri şu şekilde:

Özellikler Değerler

Ekran 6,79 inç FHD+ LCD, 90 Hz yenileme hızı, 550 nit parlaklık

İşlemci MediaTek Helio G88

RAM 6 GB veya 8 GB

Depolama 128 GB veya 256 GB dahili, microSD kart desteği

Arka Kameralar 50 MP ana kamera, 8 MP ultra geniş açı, 2 MP makro

Ön Kamera 8 MP

Batarya 5000 mAh, 18W hızlı şarj desteği

İşletim Sistemi Android 13 tabanlı MIUI 14