`Takas Kredisi` Uygulaması Hizmete Sunuldu

`Takas Kredisi` Uygulaması Hizmete Sunuldu

Kamuajans.com – Takasbank'tan yapılan açıklamada, Bankanın Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası A.Ş.'nin 12 Haziran 2015 tarih ve 10158/19757 sayılı kararı ile de Borsa İstanbul A.Ş. Pay Piyasası ve Borçlanma Araçları Piyasası'nda menkul kıymet mutabakat sistem işleticisi olarak faaliyet izni aldığı hatırlatıldı.

Açıklamada şu bilgiler verildi:

"Temmuz 2017 tarihinde 1361 No'lu genel mektubumuz ile duyurulan Merkezi Karşı Taraf hizmeti vermekte olduğu Pay Piyasası'nda ki menkul kıymet pozisyonlarından kaynaklanan risklerin karşılanması amacıyla Türk Lirası teminat açığı bulunan hesaplar için üyelerimize fon temininde kolaylık sağlamak üzere Bankamızca "Takas Kredisi" uygulaması hizmetinize sunulmuştur.



Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası A.Ş , Pay Piyasası katılımcılarının teminat açıklarını tamamlamak üzere kullandırılan bir kredi olarak Takas Kredisi'ni Ödeme ve Menkul Kıymet Mutabakat Sistemlerinin Faaliyetleri Hakkında Yönetmeliğin 23.maddesi kapsamında değerlendirmesine karar vermiştir.

Bu kapsamda "Takas Kredisi Uygulama Esasları Prosedürü", Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası A.Ş tarafından onaylanan şekliyle "Takas Kredi Mekanizması Kuralları Prosedürü" olarak değiştirilmiştir.

Üyelikleri devam eden kurumların durumlarında da herhangi bir değişiklik söz konusu olmayıp yeni üyelik başvurusunda bulunacak kurumların Bankamız internet sitesinde yayımlanan taahhütname ve eklerini imzalamaları gerekmektedir Prosedür'ün son haline Bankamız internet sitesinden (www.takasbank.com.tr, Mevzuat/Prosedürler/ Takas Kredi Mekanizması Kuralları prosedürü' nden, Taahhütname ve Eklerine de Üyelik/ Takas Kredisi bölümünden erişilebilmektedir."



Kaynak : Milliyet 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.