Öncelikli 18 Bin Kişiye İş Desteği

Öncelikli 18 Bin Kişiye İş Desteği

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın öncelikli kesimlerin iş kurması, istihdam edilmesi amacıyla geliştirdiği projelerden 18 bin 649 kişi yararlandı. Bir grup gazeteciye bakanlığın çalışmalarını değerlendiren Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, 100 Günlük Eylem Planı kapsamında kadınlar, gençler ve engelliler başta olmak üzere özel politika gerektiren gruplara özel önem verdiklerini söyledi.

Bakan Selçuk, bu kesimlerin üretken olmaları, istihdama kazandırılmaları, teknolojik değişim karşısında işgücü niteliklerinin dönüştürülmesi ve geleceğin mesleklerinde eğitimler düzenlenmesinin öncelikli konuları olduğunu kaydetti.


375 BİN NİTELİKLİ İŞ GÜCÜ HEDEFİ

Bu kapsamda nitelikli iş gücü yetiştirilmesine yönelik programlardan yararlanıcı sayısının 248 binden 375 bine çıkarılmasının hedeflediklerini anlatan Selçuk, hedef kapsamında 138 bin 502 vatandaşın İŞKUR tarafından düzenlenen mesleki eğitim kurslarına, işbaşı eğitim ve girişimcilik eğitim programlarına katıldığını kaydetti. Mesleki Eğitim ve Beceri Geliştirme İşbirliği Protokolü (MEGİP) kapsamında ise 30 bin 662 vatandaşın imalat ve bilişim sektöründe düzenlenen işbaşı eğitim programlarından yararlandığını dile getiren Selçuk, bin kişinin katılımının hedeflediği kurslara ise 4 binden fazla katılımının gerçekleştiğini söyledi.


İŞSİZLİK ÖDENEĞİ ESNETİLDİ

Gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında işsizlik ödeneğine hak kazanma şartlarını esnettiklerini anlatan Selçuk, gençlerin çalışma hayatı ile tanışması ve insani değerlerinin geliştirilmesi için Sosyal Çalışma Programının, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdiğini kaydetti. Selçuk, geliştirdikleri projelerden yararlanan kesimlerin her geçen gün arttığını ifade etti.


SENDİKALILAŞMA ORANI ARTTIRILIYOR

Bakan Zehra Zümrüt Selçuk, planda yer alan eylemlerden bir diğerinin de işçi ve kamu görevlilerinin toplam sendikalaşma oranı olan yüzde 20,8'in yüzde 21,3'e çıkarılması olduğunu söyledi.


ÇOCUK İŞÇİLİĞE ÖNLEM

100 günlük eylem planı hedefleri doğrultusunda mevsimlik tarım işçilerinin ve ailelerinin yaşama şartlarını iyileştirmek ve çocukları eğitime yönlendirerek çocuk işçiliği ile mücadele çalışmalarının sürdüğünü söyleyen Bakan Zümrük Selçuk, "Bakanlık olarak, mevsimlik işçilerin, ailelerinin ve çocuklarımızın hak ettiği şartlarda yaşaması en büyük önceliğimizdir" dedi. Bu çerçevede hedefe yüzde 100 oranında ulaşıldığını belirten Selçuk, "Valiliklerimiz mevsimlik zirai işçilerimizin temel ihtiyaçlarını sağlıklı ve güvenli bir ortamda karşılayabilecekleri geçici yerleşim alanlarını işçilerimizin kullanımına sunuyor. Bakanlığımız bu faaliyetleri değerlendirilip finanse ediyor" diye konuştu.

Cahit Saraçoğlu

Yenişafak 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.