O işlemi yapamayan öğretmenlere promosyon yatmayacak…

O işlemi yapamayan öğretmenlere promosyon yatmayacak…

Milli Eğitim Bakanlığı personelinin il ve ilçe düzeyinde maaş sözleşmelerini yenilemesi ve mevcut bankasıyla yeni bir bankayla 3 yıllık sözleşmesi olması halinde, tutarında bir tutar denilen ücretler hesaplara aktarılacaktır.

Önümüzdeki günlerde ilgili personel hakkında bilgi verilecektir. Özetle öğretmenlerin önümüzdeki dönemde 32 ile 35.000 TL arasında aktarılacak tutarlar için bakanlık ile bu işlemlerini yapmaları gerekiyor. İşte bu işlemlerin detayları...

Öğretmenlerin promosyon alması için iban güncelleme yapması gerekli

Ödevler de dahil olmak üzere birçok öğretmen ödemesi mebbis IBAN bilgisi kullanılarak üzerinden yapılabilmektedir. Özellikle maaş sözleşmeleri kapsamında maaşlarını yenileyen il ve ilçelerdeki öğretmenlerin maaş promosyon ücretleri bu Iban'lar aracılığıyla öğretmenlerin hesaplarına yatırılacaktır.

Mebbis'te IBAN'ın güncellenmesi prosedürlerinin olması şarttır. söz konusu terfi masraflarını karşılamak amacıyla öğretmenlerin kendileri tarafından gerçekleştirilir.

IBAN işlemlerini güncellemek için Mebbis şifremizle kişisel mebbis hesabımıza gitmemiz gerekiyor. sınav işlemlerine tıklandıktan sonra açılan Iban modülünün güncellenmesi gerekmektedir. Yeni Iban'ımızı buradan Iban güncelleme bölgesine aktarıyoruz. Aktarılan IBA'nın doğru olup olmadığı konusunda bilgilendirilme mesajı verilmektedir.

Birçok öğretmenin merak ettiği bu yeni husus sonunda açıklanmış bulunmakta. Bir çok öğretmen bu iban güncellememesi yüzünden promosyonlarını alamamaktadır. Daha fazla detay için Mebbis uygulamasına giriş yaparak oradaki talimatları uygulayabilirsiniz.

İban güncellenmesi ardından belirlenen promosyonlar hesaplara aktarılacaktır. Banka ile yapılan 3 yıllık sözleşme sayesinde Bakanlık ile beraber hareket etmeleri gerekmektedir.