İslam Memiş'ten altına dair açıklamalar! Bakın ne kadar alınırmış?

İslam Memiş'ten altına dair açıklamalar! Bakın ne kadar alınırmış?

Para piyasaları uzmanı İslam Memiş, altın ve doları değerlendirirken diğer enstrümanlardan da bahsetti. İşte o merak edilen soru cevaplara dair açıklamalar....

Altın piyasaları uzmanı İslam Memiş geçen gün kanalında bir video yayınladı. Memiş programında altın, dolar piyasaları ve diğer enstrümanları değerlendirdi. Söylediklerinin yatırım tavsiyesi olmadığını vurgulayan İslam Memiş'in öngörüsü şöyle:

"Piyasa sakin bir şekilde ilerliyor. Bu düşüşün ardından döviz kurları ve emtia fiyatları bir miktar toparlandı. Genel durumu incelediğimde yatırım araçlarının zamanında satın alındığı ve portföyün hazır olduğu görüldü.

İstanbul Menkul Kıymetler Borsası 9040 puanda. Yüzde 1,27 oranında değer kaybı yaşandı. Borsa tarafında da yol haritamız aynı. Satış henüz sona ermedi. Aniden 9.000'in altına düştü ve 9000'in üzerinde bir kapanış oldu. Dolar kurunun zayıf seyrini sürdürdüğü ve gerilimlerin arttığı kaydedildi. Dolar başına 32,10 sent.

Doların döviz kuru, mesai saatlerine kadar yabancı para birimlerinin değer kaybetmesiyle piyasanın kapanmasına kadar konumunu koruyor. Yurt dışı alımları da bu döneme denk geliyor. Burada soru işareti var ama dikkat ediyorum.

Euro TL kuru 34,61. Burada ciddi bir gerileme var. Euro/dolar paritesi de düşüyor.

Elimde TL var, biraz kazanmak istiyorum dolar mı almalıyım?

Evet ama dolar bir yatırım aracı değil. Bu, diğer araçlarla karşılaştırıldığında size fazla kar sağlayamayacağı anlamına gelir.

Dolar yerine euro satın alabilirsiniz. Euro/dolar kuruna ilişkin olumlu beklentilerimiz sürüyor. Her fiyat düşüşü bir satın alma fırsatıdır. Dolar endeksi 104'te kalırsa bu durum euro/dolar kuru, ons altın ons gümüş için risk oluşturacak. Yukarı ya da aşağı gidiyor gibi görünüyor. Belirsizlik var.

Dolar endeksi her şeye karar verecek. 104'ün üzerinde kalıp 107'ye ulaşmaya çalışırsa yeniden düşüş yaşanacak. Bu riskleri değerlendiriyoruz. “ altın mı gümüş mü?” sorusunun cevabı ons altının ciddi oranda arttığı yönündedir. radarında 2.300 dolar var, 2.300'ü denemeyi bekliyorum.

2.200 doların üzerinde bir ons altın satın alabilir miyim?

Kesinlikle hayır. Altında sert bir düşüş beklemeye devam ediyorum. 25 dolar tahminimde herhangi bir değişiklik yok. Burada herhangi bir değerlendirme olup olmadığını sordular. Varsa paylaşacağım.

2 125$ bekliyorum, gümüş ve altın anlamında altın almayacağım dedim.

Gram bazında yine olumsuz etkileneceği kesin ama yıl için 3000-3500 aralığı geçerliliğini koruyor. dolarları gümüşe veya euroya çevirmeliyiz . Bir gram altının fiyatı 2 bin 400 ile 2 bin 428 lira arasında değişiyor. Elbette spreadler saat 17.00'de açık olan piyasalarda açılacak. Alıcılar tarafında ise 2400 seviyesinin altına inemeyen gram var. 2400'den çok fazla uzaklaşmak istemiyor. Altın ons düşüşü başladığında altın gram cinsinden hissedilecek ancak altın gram yatırımcılarının da her düşüşü değerlendirmesi gerekiyor. Bir gram altın için beklemeli miyim? Doğru. “Her ay rekor kıran gram altınla karşı karşıya kalacağız.”