İhtiyaç sahibi ailelere müjde! Bakanlık, 7.200 TL yardım ödemesi yapıyor! PTT ve Ziraat bankası ödemeleri dağıtacak!

İhtiyaç sahibi ailelere müjde! Bakanlık, 7.200 TL yardım ödemesi yapıyor! PTT ve Ziraat bankası ödemeleri dağıtacak!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahibi ailelere yönelik birbirinden farklı destek ödemeleri yapılmaya devam ederken, bayram öncesi bu destek ödemelerine bir yenisi daha eklendi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yaşlılara, engellilere, evdeki bakıma ihtiyacı olan bireylerin yakınlarına, çocuklu ailelere, öğrencilere çoğu alanda birbirinden farklı maddi destek imkanı sağalmaya devam ederken, Bakanlık şimdi de gençlere yönelik sosyal yardım ödemesi yapacağını duyurdu.

Bakanlık destek ödemelerine devam ediyor!

Nakdi yardım almak isteyen kişilere çoğu bölgede sosyal yardım sağlanmaya devam ederken, Aile ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, gençleri yönelik destek ödemesini açıkladı. Bakanlık tarafından yayınlanan duyuruya göre, çocuk ve ergenlere yönelik 7 bin 200 TL tutarındaki nakit yardımına başvurmak isteyen kişiler, elektronik idare sistemi aracılığıyla başvuruda bulunabileceği gibi, ikamet ettiği adrese bağlı olarak Sosyal Destek ve Dayanışma Derneği (SYDV) başvuruları şahsen başvuru yapabilir.

Çocuk ve gençlere yönelik ödenen sosyal yardım ödemeleri aylık 600 TL olarak, yıllık ise toplamda 7.200 liraya tekamül ediyor.

Aile Bakanlığı’nın sunmuş olduğu diğer ödemeler neler?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yaşlılara, engellilere, evdeki bakıma ihtiyacı olan bireylerin yakınlarına, çocuklu ailelere, öğrencilere çoğu alanda birbirinden farklı maddi destek imkanı sağalmaya devam ederken, söz konusu yardım kapsamında ihtiyaç sahibi dar gelirli veya geliri olmayan alilere gıda, eşya, fatura, barınma, bakım-onarım, doğal afetler, hastalık, engellilik, yaşlılık ve daha birçok alanda maddi ayni destek ödemesi sunuyor.

Türkiye Aile Destek Programı dahilinde yapılan Nisan ödemelerin Ramazan Bayramı öncesi hesaplara yatırılıp yatırılmayacağı merak konusu olurken, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş konu ile ilgili açıklama yaptı.

Aile Bakanı Göktaş, tarafından yapılan duyuru ile birlikte, Aile Destek Programı dahilinde ödenen destek ödemelerin 4 Nisan’da hesaplara yatırılacağını bildirdi.