Fen Edebiyat İstihdamına 2 Yıl Maaş Desteği

Fen Edebiyat İstihdamına 2 Yıl Maaş Desteği

Kamuajans.Com – Teknoparklarda ilk defa istihdam edilen temel bilimler mezunlarına aylık ödenen ücretin brüt asgari ücret tutarı kadarı, iki yıl süreyle Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı bütçesinden karşılanacak.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı bütçesinden teknoparklarda ilk defa istihdam edilen temel bilimler mezunlarına iki yıl süreyle brüt asgari ücret tutarı kadar aylık ödeme yapılacak.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının "Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliği" Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Yönetmelikle bürokrasinin azaltılması ve mevzuatın sadeleştirilmesi çalışmaları kapsamında, Bakanlığın verdiği hizmetlerin elektronik ortamda başvurusunun alınıp yine elektronik ortamda sonuçlandırılması süreçleri tanımlandı. Teknoloji Geliştirme Bölgeleri başvuru, yapım ve destek aşamasında paydaştan en az düzeyde bilgi ve belge talep edilmesi yönünde düzenleme yapıldı.

Teknoparklarda ilk defa istihdam edilen temel bilimler mezunlarına iki yıl süreyle brüt asgari ücret tutarı kadar Bakanlık bütçesinden aylık ödeme yapılacak. Böylece Teknoloji Geliştirme Bölgeleri firmalarında çalışan Ar-Ge personelinin yüzde 10'una tekabül eden, yeni istihdam edilen temel bilimler mezunlarına ödenen ücretin brüt asgari ücret kadarı net olarak Bakanlık tarafından ödenecek.

Bu destekten yararlanabilmesi için istihdam edilecek personelin 1 Temmuz 2017'den sonra işe alınması ve ilgili Teknoloji Geliştirme Bölgesi firmasında ilk kez istihdam edilmesi esas olacak.

Anadolu Ajansı 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.