Erken emekli olmak isteyenlere kaçırılmayacak fırsat…

Erken emekli olmak isteyenlere kaçırılmayacak fırsat…

Emeklilik birçok insanın en önemli uzun vadeli planlarından biridir. Ancak herkes için tam emeklilik koşullarının sağlanması mümkün olmayabilir. Merak edilenler haberimizde…

Bu durumda, düşük katkı payı ödeyen çalışanlara yardımcı olmak için kısmi emeklilik devreye giriyor. Emeklilik hayali kuranlara bu müjde bayram üzeri çiftçe sevinç yaşatacak.

Kısmi Emeklilik

Kısmi emeklilik, belirli sayıda çalışma gününü tamamlamış ancak tam emeklilik koşullarını karşılayamayan kişilere bir çıkış yolu sunmaktadır. Bu sistemi sayesinde 10, 12,5, 15 yıl gibi daha kısa prim ödeme süreleri ile emeklilik mümkün oluyor. Ancak bu fırsattan yararlanabilmek için belirli yaş koşulları ve sigortaya başlama tarihlerinin de dikkate alındığı kriterler dikkate alınır.

10yıl Primle Emeklilik nasıl olur?

10 yılını doldurmuş kişilerin emeklilikten yararlanabilmeleri için belirli koşullar bulunmaktadır: Sigorta başlangıç tarihi 8 Eylül 1999 veya öncesi olmalıdır. Sosyal Güvenlik Kurumu himayesi altında çalışmak gerekiyor. 3.600 gün prim biriktirmeniz, 15 yılı biriktirmeniz ve cinsiyete göre belirlenen yaş sınırına ulaşmanız gerekir.

12,5yıl Primle Emeklilik nasıl olur?

8 Eylül 1999 ile 30 Nisan 2008 tarihleri arasında sigortalı olanlar için prim gün şartı 4500 gün olarak belirlenmiştir. Bu durumdaki bireyler 25 yıllık sigortalılık süresini ve belirlenen yaş sınırını doldurduklarında emeklilik haklarına kavuşabiliyorlar.

BAĞ-KUR tarafından beklenen değişiklikler

Bağ-Kur sigortalılarına yönelik reform çabaları devam ediyor. Beklenen değişiklikler arasında gerekli prim gün sayısının 9.000'den 7.200'ye düşürülmesi yer alıyor. Bu reform, özellikle tüccarlar ve çiftçiler için önemli bir rahatlık sağlayacaktır.

Kısmi emeklilik durumunda bonus günlerine kredi eklenebilir. Bu fırsat sayesinde çalışanlar emeklilik koşullarını daha iyi karşılayabilecek.