Emeklilere temmuz zammı için uyarı! Bu detayı bilmeyenler alamayacak

Emeklilere temmuz zammı için uyarı! Bu detayı bilmeyenler alamayacak

TÜİK tarafından bildirilen son enflasyon verilerinden sonra gözler temmuz ayı artış hesaplamalarına çevrilmiş hale geldi..

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) Mart ayı enflasyon oranıyla ilgili açıklama yapmasından sonra memur ve emeklilerin Temmuz ayı hesaplamasına biraz daha hız verilmeye başladı. Maaş zamlarıyla alakalı olarak nihai kararlar netleşmeye başlarken emekli maaşında yaşanan artış ve memur maaş artışları için 3 aylık enflasyon farkının da netleştiği öğrenildi. Aynı zamanda baz maaşlarla alakalı yeni düzenlemeler de gündeme geldi.

SSK ile Bağ-Kur emekli maaşlarındaki oluşan artış iki aylık enflasyon oranlarından sonra yüzde 11,53 seviyesinde tamamlanmış oldu. Mart ayı enflasyonu ve 3 aylık emekli maaşı artış verileri de kesinleşmiş oldu. Bundan dolayı da 4A SSK ile 4B Bağ-Kur emekli maaşı alanlarındaki artış oranının yüzde 15,05 şeklinde hesaplandığı bildirildi. SGK uzmanı İsa Karakaş, temmuz ayında yaşanacak olan artış oranıyla alakalı olarak temel maaşlarda bir sorun yaşandığını vurguladı. Karakaş aynı zamanda yüzde 25 oranında artış olması durumunda zamdan faydalanmayacak emeklilerin de olduğunu söyledi.

“Yüzde 25 Artış Olduğunda ‘0’ Artış Alacak İnsanlar Var”

TGRT Haber’de konuşma yapan ve burada TÜİK verileri ile ilgili değerlendirmelerde bulunan İsa Karakaş, asıl maaşa yansıdığı zaman önemli probleminde ortaya çıkacağını söyledi. Karakaş, “Şu an bir problemle karşı karşıyayız” diye yapmış olduğu açıklamasında “aban maaşa yüzde 25’lik zammı eklediğiniz zaman zam almayacaklar ortaya çıkacak. Bu insanlar kim olacak ? Yüzde 25 oranında artış yapılması halinde sosyal yardımlar dahil edilmeyecek. Diğer yandan 8 bin TL’nin altında maaş alan kişilere ise pratikte zam gelmeyecek. Yüzde 25’lik artış 8 bin TL’nin altında maaş alanlara yansımayacak” ifadelerine yer verdi.

İsa Karakaş, kök maaşlarla alakalı olarak açıklama yaptı ve konuşmasında “Hükümetin bu kısımda duracağını düşünmüyorum. Başkan Temmuz ayı bütün emekli maaşlarını müzakere masasına yatıracağını söyledi. Bundan dolayı da bu temel maaş meselesine kesin bir çözüm beklediklerini vurguladı. Temel maaş üzerinden de sorgulamalar yapılacak.