Elektrikli araçlar tehlikeli mi? Elektrikli araçlar patlıyor mu?

Elektrikli araçlar tehlikeli mi? Elektrikli araçlar patlıyor mu?

Patlama videolarıyla sosyal medyada sıklıkla viral olan elektrikli otomobil hakkında bir uzman açıklama yaptı. Milyonlarca insan merak ediyor: “Elektrik patlar mı? Soruyu Renault Türkiye'nin eski CEO'su yanıtlayacak. İçten yanmalı motorlar daha mı güvenli

Elektrikli araçlar patlıyor mu?

Araba aküsünde meydana gelen patlamanın görüntüleri dünyanın gündemine oturdu. Dünyasını ikiye bölen görüntülerde, elektrikli araçların patlayıp patlamadığı mı yoksa merak konusu haline mi geldiği sorusu ortaya çıktı.

Yerli otomobillerin daha güvenilir olduğu iddia edilirken Renault Türkiye eski CEO'su Doğu, elektrikli araçların ve yerli motorlu araçların riskleri üzerine dikkat çekici bir makale yayınladı. Doğu , Türkiye'deki yüksek otopark oranının asıl tehlikeyi oluşturduğuna dikkat çekerek, seçici algı nedeniyle elektrikli araç yangınlarının daha sık hale geldiğini söyledi.

Eski araçlar yangın riskini artırıyor

Hakan Doğu'nun tweet'ine göre, Türkiye'deki otomobillerin yüzde 25'ini oluşturan 30 yaş ve üzeri araçlar, yangın riski açısından büyük tehlike oluşturuyor. "Yürüyen tabut" olarak tanımladığı bu araçların sıklıkla yangınlara karıştığına işaret eden, mevcut şartlarda elektrikli araçların yangınlarını söndürmenin neredeyse imkansız olduğunu söyledi.

Doğu, elektrikli araçların yangın durumunda yaşadığı zorluklara rağmen bu tür olayları "algıda seçicilik " olarak nitelendirirken, medyanın ve kamuoyunun bu konuya aşırı ilgi göstermesinin nedenlerini de dile getiriyor.

Teknolojinin görünürlüğü popülerliği nedeniyle elektrikli araç yangınlarının daha fazla ilgi çektiğine dikkat çekiyor. Doğu, itfaiye hizmetlerinin elektrikli araç yangınlarıyla ilgili olarak otomobil üreticileriyle işbirliği yaparak riskleri en aza indirmesi gerektiğini de vurguladı.

Bu tür işbirliklerinin yangın söndürme teknik ve yöntemlerinin geliştirilmesine katkı sağlayacağı ve gelecekte benzer olayların daha etkin kontrol edilmesini sağlayacağı belirtiliyor.