Dolandırıcılık ilanlarına karşı Ticaret Bakanlığı’ndan uyarı

Dolandırıcılık ilanlarına karşı Ticaret Bakanlığı’ndan uyarı

Ticaret Bakanlığı, son dönemde yaygınlaşan IBAN kiralama ilanları ve sosyal mühendislik dolandırıcılıklarına karşı önlem alıyor. Yapılan açıklamada, tüketicilerin banka hesaplarını kiraya vererek yüksek kazanç vaadiyle yapılan dolandırıcılıkların...

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, dolandırıcıların çeşitli platformlar üzerinden tüketicilere ulaşarak banka hesaplarını kiralama vaadiyle yasa dışı kanallardan para transferi gerçekleştirdiği vurgulandı. Özellikle öğrenciler, ev hanımları ve yaşlı, engelli gibi daha hassas grupların hedef alındığı ifade edildi.

Tüketicilere uyarı

Ticaret Bakanlığı, tüketicileri sahte veya kendilerine ait olmayan bilgilerle yapılan aramalara, gönderilen e-posta ve mesajlara karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı. Özellikle IBAN kiralama ilanlarına karşı hassasiyet gösterilmesi gerektiği vurgulandı. Ayrıca, hesap sahiplerinin hesaplarını başkaları tarafından kullanılması durumunda sorumluluğun doğrudan kendilerine ait olduğu hatırlatıldı.

Çalıştay düzenlendi

Ticaret Bakanlığı ve Türkiye Bankalar Birliği işbirliğiyle sosyal mühendislik dolandırıcılığını önleme çalıştayının gerçekleştirildiği hatırlatıldı. Bu çalıştayda, çeşitli kamu ve özel sektör temsilcilerinin bir araya gelerek dolandırıcılıkla mücadele konusunda iş birliği yapma kararı aldığı belirtildi.

Bu önlemlerle birlikte, tüketicilerin güvenliğinin ve ekonomik çıkarlarının korunması için çalışmaların sürdürüleceği ifade edildi.