Bu ilde sulara yüzde %25 indirim!

Bu ilde sulara yüzde %25 indirim!

İzmir Belediye Meclisi almış olduğu yeni kararla beraber su ve atık su ücretleri için yüzde 25 indirim yapma kararı aldı. İndirim 0.4 metreküplük kısmı kapsayacak şekilde olacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Nisan ayı Olağan Meclis Toplantısında yapmış olduğu ilk birleşiminde, 0.4 metreküplük su ve atık su ücretleri için yüzde 25 indirim yapmayı oy çokluğuyla kararlaştırmış oldu. İzmir Büyükşehir Belediyesi Nisan ayı ikinci meclis toplantısı geçtiğimiz günlerde gerçekleşti. Toplantıda Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay başkan olarak bazı açıklamalar yaptı. 16 Nisan’da düzenlenen İlk meclis toplantısında, 1 Haziran itibariyle geçerli olacak şekilde bütün abonelere 0.4 metreküplük su ve atık su ücretlerinde de yüzde 25 indirim yapılması önergesi sunuldu. Önerge değerlendirilmek için Plan ve Bütçe komisyonu ile Esnaf Komisyonuna sevk edildi.

Komisyondan gelen değerlendirmelere göre, Olağan Meclis Toplantısı’nın ilk birleşiminde karar verilen ve 1 Haziran’dan itibaren geçerli olacak şekilde tüm abonelere 0.4 metreküplük su ve atık su bedeli için yüzde 25’ lik bir indirim yapılması önergesi Meclis’ten oybirliği sonucu geçmiş oldu.

Önerge karara bağlandı

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ nin Nisan ayı ikinci meclis toplantısı geçtiğimiz günlerde Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay başkanlığında gerçekleştirildi. 16 Nisan’da yapılan bu İlk meclis toplantısında, 1 Haziran itibariyle geçerli olacak şekilde tüm abonelere 0.4 metreküplük su ve atık su bedelleri için yüzde 25 indirim yapılması teklifi sunulmuş, önerge değerlendirilmek için Plan ve Bütçe komisyonu ve Esnaf Komisyonuna gönderilmişti. Komisyon tarafından yapılan değerlendirmeler neticesinde, Olağan Meclis Toplantısı’nın ilk birleşmesinde yapılan 1 Haziran’dan itibaren geçerli olacak şekilde tüm aboneler için 0.4 metreküplük su ve atık su bedellerinde yüzde 25 indirim yapılma önergesi Meclis’ in vermiş olduğu kararla kabul edildi.

Cemil Tugay’ dan Yanıt

İzmir Büyükşehir Belediyesi Nisan Ayı ilk kez yapılan Olağan Meclis Toplantısı 2’nci oturumunda Su İndirimi teklifine AKP’den ret edildi. Cemil Tugay’ın başkanlığında yapılan oturumda, AKP Grubu Su İndirimini az bulup reddetti. Teklif oy çokluğu ile kabul edilmiş oldu.