Bankalarda paraları olan dikkat! Bu olay adeta ceplerine sevinç katacak…

Bankalarda paraları olan dikkat! Bu olay adeta ceplerine sevinç katacak…

Günümüzde bulunan ekonomik kötü şartlardan dolayı çoğu kişi üzgündü. Bu haberimiz ise, bankalarda paraları olan bireyleri yakından ilgilendirmektedir. Merak edilenlerin daha fazlası haberimizde…

Bankada parası olan bireyi yakından ilgilendiren gelişmeler

Bankada parası olan bireyi yakından ilgilendiren gelişmeler yaşanıyor. Temel faiz oranları Haziran ayından bu yana her ay artmaya devam etse de , Mart ayındaki 500 baz puanlık artışın faizler üzerindeki etkisi oldukça belirgin oldu.

Kredi ve kredi kartı borcu olan vatandaşlar üzerinde baskı oluşturan bu artışlar geri ödemelerinde artışa neden olurken, bankalarda mevduatı olan vatandaşlar için durum olumlu olmaya başladı. Yaz başında yüzde 20 olan mevduat faiz oranları , Nisan ayında yüzde 58’lere ulaştı. Mevduat faiz oranları yılda %64,30 arttığından, bu yatırım yapan vatandaşlar için büyük bir getiri sağladı.

Dolarizasyonu azaltmak ve enflasyonist baskıları hafifletmek amacıyla TL'yi güçlendirmek amacıyla uygulanan sıkı parasal çerçevesinde gelişmeler açıklanmaya devam ediyor.

100.000 TL - 500.000 TL getirisi

Faiz oranlarındaki artış tasarruf sahiplerini cezbederken, 100.000, 250 ve 500.000 TL tutarında yatırımı olan ve bunları mevduat hesabına yatırmak isteyen vatandaşlar 32 faiz getirisini merak ediyor. Yakın zamanda açıklanan %50 temel faiz oranı seviyesinde olan mevduat faiz oranları, bireysel yatırım için yüksek getiri sağlıyor.

Eğer 100.000 TL'niz varsa ortalama 32 günde 5.000.340 TL yapabilirsiniz. 250 bin TL paranız varsa, aynı süre için ortalama 13 bin 352 TL kazanabilirsiniz.500 bin TL paranız varsa, 32 gün içinde 26 bin 703 TL gelir elde edebilirsiniz. Bu kapsamda yatırımını en yüksek getiriyi sunan bankaya aktarmak isteyen birey her gün güncel faiz oranlarını inceler. Bankalar, yeni müşterilere özel olarak başlattıkları hesap kampanyalarında yüksek oranlarla yeni müşteri kazanmayı hedefliyor. Bu da Türkiye’nin ekonomik koşulları altında vatandaşlara müjde sunuyor. Birçok vatandaşı yakından ilgilendiren bu haber, bankalarında para biriktirdikleri için sevinç yaşattıracak. Daha fazla detaylı bilgi içinde birçok bankanın kendi resmi sitesinde açıklamalar yapılmıştır.. .