Asgari Ücret İle Tüik’in Önerisi Arasında Ne Kadar Fark Oluyor?

Asgari Ücret İle Tüik’in Önerisi Arasında Ne Kadar Fark Oluyor?

Kamuajans.com – 2021 yılında geçerli olacak asgari ücret rakamını belirlemek amacıyla toplanan Asgari Ücret Tespit Komisyonunun 22 Aralık Salı günü yapılan üçüncü toplantısında TÜİK tarafından asgari ücret önerisinde de bulunuldu.

Asgari ücretin belirlenmesi aşamasında TÜİK tarafından da asgari ücret önerisinde bulunuluyor. Ancak, neticede Asgari Ücret Tespit Komisyonu tarafından belirlenen asgari ücret rakamlarının geçmiş yıllarda TÜİK’in önerdiği rakamlar olmadığı görülüyor.

Asgari ücretin belirlenmesi amacıyla yapılan üçüncü toplantıda, TÜİK asgari ücretin; ağır işlerde çalışanlar için 2.792,10 TL, orta nitelikte işlerde çalışanlar için 2.507,70 TL ve hafif işte çalışanlar için de 2.339,10 TL olarak belirlenmesini önerdi.

2021 yılında geçerli olacak asgari ücret rakamının, Asgari Ücret Tespit Komisyonunun önümüzdeki hafta başında yapacağı 4. toplantıda kesinleşmesi bekleniyor. 

Tablodaki rakamlara bakıldığında, Asgari Ücret Tespit Komisyonunun, TÜİK’in (ağır işlerde çalışanlar için)  önerdiği tutarın altında asgari ücret rakamı belirlediği görülmektedir.

2021 yılı asgari ücreti konusunda da benzer bir tablonun ortaya çıkacak olması durumunda, asgari ücretin de bekar işçiler için aylık net 2.600 TL – 2.700 TL aralığında bir tutar olarak belirleneceğini düşünmekteyiz.

Bu yazıya ait tüm haklar Memurunyeri.com'a aittir. "memurunyeri.com" şeklinde aktif link verilmesi kaydıyla içerik kullanılabilir. Link vermeden yapılan alıntılar için yasal takip yapılacaktır.©

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.