Altın satışı yasak geliyor! Altın için yeni karar! Gram altının zirve yaptığı an...

Altın satışı yasak geliyor! Altın için yeni karar! Gram altının zirve yaptığı an...

Altın günden güne değer kazanmaktadır. Yaz sezonun gelmesi ile düğünlere asılacak altınlar yavaş yavaş hazırlanmaya başlanmıştır. Ama altının rekor kırmasından sonra çoğu altın yapacaklar, gram altına yüklenmiş durumdadır…

Sahte altınlar piyasada

Jeopolitik riskler nedeniyle altının zirveye ulaşmasının ardından piyasada sahte altın dolaşmaya başladı. Kuyumcular kendi tedbirlerini alarak, küresel gelişmelerin de etkisiyle son dönemde rekor üstüne rekor kıran bu tür altının satışını 81 yılında yasaklamış, Türkiye'de üretim yapan sahtecileri harekete geçirmiştir.

Her ne kadar uzmanlar, altını düşük fiyata almış olmaktan memnun olsalar da, altın alırken herhangi bir memnuniyetsizliği önlemek için başvurulması gereken temel ipuçlarından birinin sağlam yöntem olduğunu vurguluyorlar.

Kuyumcular, kesme altın ürünlerinde dolandırıcılık vakalarını önlemek için bu türü altınları satın almama kararı aldılar. Altın fiyatlarının son yıllarda yüksek seviyelere ulaşması nedeniyle uzmanlar, takı satın alırken altının esnekliğine ve sesine dikkat edilmesi uyarısında bulundu.

Ucuz altın alacağım diye, sahte altın almayın!

Başlayan düğün sezonuyla beraber alınan ziynet eşyalarında mağdur olmamak için vatandaşlara seslenen Dernek Başkanı Yusuf Yaşar, "Havaların ısınmasıyla birlikte düğün sezonu açılıyor. Düğünlerde takılacak altınlar alınmaya başlandı. Tabii insanoğlu altın almayı ve almış olduğu altının muntazam olmasını, hakkı olanı almak istiyor.

Bildiğiniz yerden ve güvenilir yerden altın almak oldukça önemli. Örneğin hastane önü benzer biçimde kalabalık ortamlarda bir şahıs geliyor `paraya sıkıştım sana ucuz altınlarımı satayım' diyor. Kesinlikle saygınlık edilmemesi gerekiyor. Altının ucuzu olmaz, altın dünyanın her yerinde ONS ile alınır satılır. Ucuz altın almayın, kalabalık ortamlarda ayaküstü altın satmaya çalışan olursa mutlaka saygınlık etmeyin" diye konuştu.