334 Bin TL’si olan yeni otomobil sahibi olacak!

334 Bin TL’si olan yeni otomobil sahibi olacak!

Son yıllarda araba piyasası aşırı derecede yükselmiş durumdadır. Çoğu vatandaş sıfır arabaların yanına yaklaşamamaktadır bile! Aynı şekilde ikinci el araba piyasası da uçmuş durumdadır.

Ama Renault Megan markası, piyasaya yeni bir araba modeli sürmüştür. 2024 model olan bu otomobil çoğu vatandaşın hayalini süsleyecektir. Merak edilenlerin daha fazlası haberimizde…

2024 model Renault Megan

Türkiye'de araba fiyatları birçok kişi için büyük bir sorundur. Yeni arabaların fiyatları insanların bütçelerini aşıyor. Bu sebepten dolayı piyasadaki en uygun kilometreli araba seçenekleri dikkatle değerlendirilmektedir.

Uygun fiyatlı ve esnek ödeme seçenekleriyle yeni bir araca sahip olmak mümkün ancak bunun için belirli şartların yerine getirilmesi gerekiyor. Araç fiyatlarındaki artış ile birlikte tüketime uygulanan özel vergilerdeki indirimler büyük ilgi görmek zorunda. Vergiden muaf olmaya hak kazanan kişiler bu avantajından yararlanarak uygun fiyatlarla yeni araba satın alıyor. 2024 yılında piyasaya sürülen otomobillerin neredeyse yarısı ÖTV indirimi sayesinde satıldı.

ÖTV indirimden sonra otomobil satışları arttı

ÖTV indiriminden yararlanabilmek için belirli kriterlerin karşılanması gerekiyor. Bu özel hak yüzde 90 ve üzeri engelli vatandaşlara verilmektedir. Engelli çocuğu olan aileler de çocukları adına haklardan yararlanabilmektedir.

Bu, yeni araba satın alırken tüketim vergisi ödemeden araç fiyatında %40'a varan indirim elde etmenize olanak tanır. ÖTV indirimi ile satın alınan araçlarda, amacına uygun kullanılmasını sağlamak amacıyla 5 yıl süreyle satış yapılır. Bu süre zarfında araç satışı yapanların, Devlet tarafından verilen indirimin geri ödenmesini talep etmemesi tavsiye edilmez. Ancak bu mutlak bir yasak anlamına gelmemektedir. Araç sahipleri dilerlerse araçlarını 5 yıl dolmadan satabilirler.

Ancak bu durumda Devletten alınan ÖTV muafiyeti, süresi dolmadan yapılan satışlar için geri ödenecektir. Renault Megane Sedan'da güzel bir kampanya indirimli olarak sizlere sunuluyor! Normalde 1.182.000 TL liste fiyatı olan bu model, ÖTV indirimi uygulandığında 634.000 TL'ye düşüyor. Ayrıca, araç kredisi seçeneği de mevcut. 334.000 depozito ödeyen müşteriler, kalan tutarı kredi kullanarak ödeyebilmektedir.

Bu kredi 48 ay vade ile taksitli olarak geri ödenebiliyor, böylece siz 334 TL peşinatla rahatlıkla Megane Sedan 2024 modeline sahip olabilirsiniz.