Yüzyüze ve Uzaktan Eğitim ile Sınav Uygulamaları

Yüzyüze ve Uzaktan Eğitim ile Sınav Uygulamaları

Kamuajans.com – Ülkemiz genelinde uygulanan Covid-19 tedbirleri kapsamında Bilim Kurulunun tavsiyeleri ve 13/042021 tarihinde gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplantısı sonucunda 5580 sayılı Ozel Oyretim Kurumları Kanunu kapsamında faaliyette bulunan özel ögretim kurumlarında yüz yüze eğitim ve uzaktan eğitimler aşağıdaki açıklamalar doğrultusunda yapılacaktır.

1-Özel anaokulu, ilkokul, ortaokul ve liselerde resmi okullarda uygulanan yüz yüze eğitim ve uzaktan egitim kurallarına uyulacaktır.

2- Ozel ögretim kurslarında sadece 12 nci sinif ve mezun ögrenciler için yüz yüze egitime devam edilecektir.

3- Özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde yüz yüze eğitime devam edilecektir.

4- Liselerin 12 nci sınıf öğrencileri ile mezun öğrencilere barınma hizmeti veren özel yurt ve pansiyonları sadece bu ögrencilere hizmet veren bölümleri açık olacaktır.

5- Motorlu tasit sürücü kursları, havacılık ve denizcilik kurslari, özel ulaştırma hizmetleri mesleki eğitim ve geliştirme kursları ve iş makineleri sürücü eğitim kurslarına devam eden kursiyerlere yönelik hafta sonları diizenlenmesi zorunlu olan direksiyon egitim sınavları ile diger teorik ve uygulama smnavları hafta sonu günlerinde yapılmaya devam edilecektir.

6- Motorlu taşıt sürücü kurslari, havacılık ve denizcilik kursları, özel ulaştırma hizmetleri mesleki eğitim ve gelistirme laursları ve is makineleri sürücü eğitim kurslarına devam eden kursiyerlerin bireysel yapılan uygulama eğitimlerine yüz yüze, teorik egitimlere ise uzaktan egitim yöntemiyle devam edilecektir.

7- Diğer özel ögretim kurumlarında eğitim ögretim faaliyetleri uzaktan eğitim yöntemiyle yapılacaktır.

Konu ile ilgili olarak ilinizdeki özel öğretim kurumların zamanında bilgilendirilmesi gerekli tedbirlerin alınması ve alman kararlar hakkında yeniden değerlendirme yapılmcaya kadar 15 Nisan 2021 tarihinden itibaren uygulanması hususunda.

Bilgilerinizi ve gereğini rica ederim.

Ziya SELÇUK

Bakan

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.