Yüz Yüze Eğitimde Sınıflar Bölünecek Mi?

Yüz Yüze Eğitimde Sınıflar Bölünecek Mi?

Kamuajans.com – Bilindiği üzere tüm dünyada etkili olan coronavirüs salgını ülkemizde de etkililiğini sürdürmekte, halen etkilerinin ne zaman sonuçlanacağı öngörülememekte ve bu kapsamda çeşitli önlemler alınmaktadır. Tüm dünya ülkelerinde olduğu gibi ülkemizde de Bilimsel Danışma Kurulu rehberliğinde çeşitli öneriler sunulmakta, bu önerilere ilişkin bilgiler rehber haline getirilmekte ve Cumhurbaşkanlığı kararı ile de uygulanmaktadır.

04.11.2020 tarihinde yayımlanan Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberi'nin Covid-19 Kapsamında Okullarda Alinması Gereken Önlemler başlıklı 78.1. maddesinde;

» Okullarda mümkünse tüm kapalı alanlar ve okulda aktif olarak bulunan kişiler göz önüne alınarak 4 metrekareye bir kişi düşecek şekilde personel ve öğrenci planlaması yapılmalı, içeriye alınması gereken kişi sayısı buna göre planlanmalıdır.

» Mümkünse sınıflarda en fazla 15 kişinin olması sağlanmalıdır.

» Sınıf, çalışma salonları, işlikler yemekhane, kantin vb. toplu kullanım alanları bulunması durumunda yeterli sosyal mesafenin korunması amacıyla kişiler arası en az 1 metre olacak şekilde düzenlenmelidir.

Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberi'nin yukarıda ifade edilen ilgili hükümlerinin uygulanması halen geçerliliğini korumakta olup sinifların sosyal mesafeye göre bölünüp bölünmemesi durumunun yukarıdaki hükümlere göre değerlendirilmesi gerekmektedir.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.