Yüz Yüze Eğitim Mevzuatları Uzaktan Eğitime Uygun Hale Getirilmeli

Yüz Yüze Eğitim Mevzuatları Uzaktan Eğitime Uygun Hale Getirilmeli

Anadolu Eğitim Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Nihat Örs, uzaktan eğitim sürecinde birçok konunun ilk kez tecrübe edilirken öğretmenlerin sorunlarla karşılaşmaya devam ettiğini, bunun en önemli sebeplerinden birinin yüz yüze eğitim mevzuatlarında yapılan değişikliklerle uzaktan eğitimin yürütülmeye çalışılmasının olduğunu söyledi.

Anadolu Eğitim Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Nihat Örs, “Uzaktan eğitim, salgınla mücadelede önemli bir alternatif olurken sıkıntıları da beraberinde getirdi. Ek ders ödemeleri, akşam saatlerine konulan dersler, ders saatlerinin fazlalığı, teknolojik desteğin yetersizliği, uzaktan eğitime uygun olmayan yoğun müfredatlar, öğrenci devam zorunluluğunun olmaması, ölçme ve değerlendirme kıstaslarının uzaktan eğitime uygun olmaması gibi başlıklar, üzerinde çalışılması gereken konular olarak önümüzde durmakta. Dönem sonunun yaklaştığı şu günlerde öğretmelerin en çok sıkıntı çektiği konulardan biri de öğrencilerin geleceklerini de etkileyen performans notlarıdır. Öğrencilere verilen iki performans notundan birinin performans çalışması diğerinin derse hazırlık, devam, aktif katılım ve örnek davranışların değerlendirilmesi ile yüz yüze eğitim yönetmeliğine göre verilmesinin istenmesi uzaktan eğitim sürecinde öğretmenler üzerinde baskının artmasına sebep olmaktadır. Bir taraftan veliler öğretmenlerin verdiği performans notlarına öğrencilerinin uzaktan eğitime erişim imkânlarının kısıtlılığı, uzaktan eğitimine alışamama gibi gerekçelerle itiraz etmekte ve okul idarelerini sıkıştırmakta, diğer taraftan okul idareleri çözüm bulamadıkları için öğretmenlerin veli ile karşı karşıya gelmemesini tavsiye etmektedir. Bizlere birçok ilden ulaşan arkadaşlarımız acilen bu konunun çözüme kavuşmasını istiyorlar. Öğretmenlerimiz, öğrenciler, veliler ve okul idareleri ile karşı karşıya gelmemeli. En kısa zamanda uzaktan eğitime uygun bütünlük içeren yeni mevzuat hazırlanmalı. Yamalı bohçaya dönen yüz yüze eğitim mevzuatları ile uzaktan eğitimin yapılması her geçen gün zorlaşmaktadır.'' dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.