Yönetmelik Çözüm Değil Sorun Üretiyor

Yönetmelik Çözüm Değil Sorun Üretiyor

Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, kişisel twitter hesabından 5 Şubat 2021 tarihinde yayınlanan Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Eğitim Kurumlarına Yönetici Seçme ve Görevlendirme Yönetmeliği'ni değerlendirdi.

Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, ''Eğitim kurumu yöneticiliğinde edinilen bilgi birikim ve mevcut yöneticilerin görev başında edindikleri kurumsal tecrübenin hiçe sayılarak sadece sertifika programının eğitim yönetimine kalite getireceğini düşünmek sorunlu bir yaklaşımdır

Eğitim yönetimi alanında tezli/tezsiz yüksek lisans veya doktora programlarının, bir sertifika programından çok daha kapsamlı ve nitelikli olduğuna kuşku yoktur. Hal böyleyken eğitim yöneticiliğinde lisansüstü eğitiminin yok sayılması kabul edilemez.

Eğitim yöneticiliği puanlamasında sadece son 4 yıldaki başarı ve ödüllerin esas alınması, takdir-teşekkür belgelerinin dışlanması hem kazanılmış hakkın ihlali hem de meslekî kariyer yolculuğunda kişinin yeterlilik, başarı ve liyakatinin inkarıdır.

Yöneticilik özel şartlarında belirli okul yöneticiliklerinin belirli öğretmenlik alanlarına tahsisi niteliğindeki yeni düzenleme , genel bilgi/kültür dersleri öğretmenlerini kendi aralarında ayrıştıracak ve kurum içi çalışma barışını bozacaktır.

Değerlendirme formlarında, sübjektif nitelikte, kurum içi çatışmaya sebep olacak, eşit, adil ve objektif bir biçimde adayların erişimine açık olmayan, adayın kendi iradesi haricinde tecelli edebilen faaliyetlerin puanlamaya tabi tutulması adil olmayan sonuçlar üretecektir.'' dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.