Yönetici Atama'da EK1 Tezatları

Yönetici Atama'da EK1 Tezatları

[email protected] mail adresi yoluyla sitemize iletilen yönetici atama Ek1 yorumudur. Yönetici Atama tarihi Atama Yönetmeliği EK'inde bulunan EK1 açısından bazı tezatlar içermektedir kanaatindeyim, dikkati çekmek istediğim hususlar..

BİRİNCİSİ:

Yönetici Görevlendirme Yönetmeliğinde bulunan Ek-1 Formunda bulunan Yüksek Lisans puanı daha önceki çizelgelerde 8 puan iken 5 puana düşürülmüş ardından 3 puana düşürülmüştür... Bakanımızın tüm yöneticilere Yüksek Lisans zorunluluğu getireceği, mevcut yöneticilere uzaktan eğitimle de olsa Yüksek Lisans yaptırılacağı sözlerinin üzerine mevcut yönetici atama yönetmeliğinde bulunan Yüksek Lisans puanının arttırılması isabetli olacaktır…  Eğitim Yönetimi Denetimi/Teftişi gibi alanlarda Doktora puanının 10 Yüksek Lisans puanının 8 e çıkarılması, yönetici arkadaşlarımızın da Doktora ve Yüksek Lisansı kendi istekleriyle gönüllü yapmaları hususunda yüreklendirecektir…



İKİNCİSİ:

Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Kurumlarına Yönetici Görevlendirme Yönetmeliğinde bulunan Ek-1 Formunda bulunan Teşekkür ile Başarı, Takdir ile Üstün Başarı belgeleri birbirine emsal gösterilmiş olmasına rağmen Ödül ile Aylıkla ödül ayrı ayrı değerlendirilmektedir.

Milli Eğitim Bakanlığı Personeline Başarı, Üstün Başarı Belgesi ve Ödül Verilmesine Dair Yönerge, 2013 yılının Mart ayında 2666 sayılı Tebliğler Dergisinde yayınlanmış olup, bu tarihten sonra atanmış bir öğretmenin Aylıkla Ödül Belgesi alma ihtimali bulunmamaktadır.

Bu sebeple ilgili belgeye verilecek puan, hukuka ve eşitlik ilkesine aykırı olacağından Ek-1 Formunda bulunan değerlendirme puanının Ödül ya da Aylıkla Ödül şeklinde uygulanması gerekmektedir. Daha önceki yönetmelik EK’inde bulunan formdaki UZMAN ÖĞRETMENLİK maddesi de bu gerekçe ile kaldırılmıştır.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.