Yargı Kararları Uygulanmalı, Atama ve Görevlendirmeler Liyakat Gözetilerek Yapılmalıdır

Yargı Kararları Uygulanmalı, Atama ve Görevlendirmeler Liyakat Gözetilerek Yapılmalıdır

Kamuajans.com - Türkiye Kamu Sen ve Türk Eğitim Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, yargı kararlarının uygulanması gerektiğini, atama ve görevlendirmelerin liyakat gözetilerek yapılması gerektiğini belirtti.

Kamuajans.com - İsmail Koncuk'un yaptığı basın açıklamasında bahsi geçen bölüm şöyle:

YARGI KARARLARI UYGULANMALI, ATAMA VE GÖREVLENDİRMELER HAK VE ADALET ÖLÇÜSÜNDE, LİYAKAT GÖZETİLEREK YAPILMALIDIR. İL/İLÇE EMRİ MUTLAKA UYGULANMALIDIR.

Öte yandan;

-Bilindiği gibi Milli Eğitim Bakanlığı’nda yargı kararlarının uygulanmaması adet haline getirilmiştir. Başta yönetici atamaları ve şube müdürlüğü atamaları olmak üzere birçok yargı kararı görmezden gelinerek, iş ve işlemler Bakanlık yetkililerinin tayin ettiği şekilde gerçekleştirilmektedir. Oysa hukuka inanan, erdem sahibi herkes yargıya saygılı olmalı, tıpkı müdür yardımcılığı ve müdür başyardımcılığı sınavında sadece yazılı sınav puanlarının dikkate alınması gerektiğine dair yargı kararına uyulduğu gibi MEB tüm yargı kararlarına saygılı olmalıdır. Yönetici atama mevzuatı değiştirilmeli, torpil, adam kayırma, yandaşlığın kamu hayatında yeri olmamalıdır. Birlik ve beraberlik vurgusunun yapıldığı, birleştirici unsurlara ağırlık verildiği bugünlerde liyakate, bilgiye, ehil olmaya önem verilmesi, yargı kararlarının uygulanması ülkeyi yönetenlerin samimiyetini de ortaya koyacaktır. İnsanların sırf makam, mevki için çıkarları doğrultusunda hareket ederek, sendikal tercihlerini belirlemesi, bu konuda kamu çalışanlarına baskı yapılması, bazı sendikaların gücü arkasına alarak, şantajla, tehditle üye kaydetmesi artık sona ermelidir. Atamalarda, görevlendirmelerde yandaşlığa, sendikal tercihlere değil; bilgiye, liyakate önem verilmelidir.

-Milli Eğitim Bakanlığı illerarası özür grubu tayinlerini gerçekleştirdi. Böylece 6500’e yakın öğretmenin mağduriyete giderildi. Hatırlanacağı üzere il-ilçe emrinin getirilmesi için Bakanlığa yazılı başvurumuz olmuş, Bakanlık yetkilileri ile görüşler yapmış, konuyu sürekli gündemde tutmuştuk. Bu noktada illerarası özür grubu mağdurlarına duyarlı yaklaşan, onların sesine kulak veren, talebimizi yerine getiren Milli Eğitim Bakanlığı’nı tebrik ediyoruz. Ancak bu karar ilçe emri yönüyle eksiktir. Bakanlık ilçe emrini uygulamadığı için yine öğretmenlerimizin bir bölümünün aile bütünlüğü sağlanamadı, öğretmenler evlat hasreti çekmeye mahkûm edildi. Sağlık ve aile bütünlüğünün korunması, Anayasa’da yer bulurken, ailenin kutsallığına, korunmasına sık sık vurgu yapılırken, aileleri paramparça edecek her tür uygulama eğitim çalışanlarını yaralamaktadır. Aynı ilin farklı ilçelerinde, aralarında her gün gidip gelemeyecekleri mesafe varken,hatta bazı ilçeler arasındaki mesafe 150-200 kilometre iken, öğretmenler nasıl sağlıklı bir şekilde eğitim-öğretim verecektir? Aklı fikri evladında olan bir öğretmen işine nasıl odaklanacaktır? Dolayısıyla Türk Eğitim-Sen olarak MEB’in ilçe emrini de getirmesini istiyoruz. İlçe emri getirilmediği müddetçe Bakanlık eksik bir uygulama yapmış olacaktır.

-Diplomaya bağlı alan değişikliği mevzuatta yer almasına rağmen ne yazık ki uygulanmamıştır.Oysa diplomasında yazan alana geçerek daha verimli çalışacağına, daha kaliteli hizmet üreteceğine, öğrencilerine daha faydalı olacağına inanan ve bu nedenle alan değişikliği talebinde bulunan çok sayıda öğretmenimiz mevcuttur. Zira alan değişikliği birçok branşta öğretmen açığını da karşılayabilecektir. Durum böyle olunca MEB’in diplomaya bağlı alan değişikliği yapmama konusundaki kararını bir kez daha gözden geçirmesini istiyoruz.

-Öğretmen, memur, hizmetli, daktilograf, teknisyen v.b. tüm eğitim çalışanları ekonomik yönden sıkıntı içerisindedir. Tıpkı diğer kamu çalışanlarımız gibi düşük zam oranlarına mahkum edilen eğitim çalışanlarımız MEB tarafından desteklenmelidir. Öğretmenlerin ek ders ücretleri artırılmalı, eğitim-öğretim yılı başında verilen Eğitim-Öğretime Hazırlık Ödeneği brüt bir maaş tutarında tüm eğitim çalışanlarına verilmeli, yardımcı hizmetler sınıfının görev tanımları yapılmalı, bu insanlar angarya işler yapmaya mecbur bırakılmamalı, öğretmenlerin ek göstergeleri 3600’e yükseltilmeli, tüm kamu görevlilerinin ek göstergeleri 800 puan artırılmalı ve yardımcı hizmetler sınıfına ek gösterge verilmelidir. 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.